Ceaiul verde, bun pentru tratarea osteoporozei

Potrivit unui nou studiu, s-a constatat ca una dintre cele mai populare bauturi din lume, ceaiul verde, poate contribui la consolidarea sanatatii osoase.

Cercetatorii din Hong Kong au descoperit noi dovezi care demonstreaza ca ceaiul verde aduce beneficii sistemului osos.

Ei au sugerat totodata ca un consum mediu de ceai verde poate preveni osteoporoza si alte boli osoase de care sufera milioane de oameni la nivel mondial.

Cercetatorii au folosit pentru acest studiu un grup de celule osteoblaste (celule osoase tinere, care produc oseina) pe care le-au expus unor produse chimice regasite in compozitia ceaiului verde timp de cateva zile.

Cele trei produse chimice au fost: epigallocatechin (EGC), gallocatechin (GC) si gallocatechin galat (GCG).

Cercetatorii au descoperit ca, in special, epigallocatechina (EGC) amplifica activitatea unei enzime cheie, care faciliteaza cresterea oaselor cu pana la 79 %. De asemenea, s-a observat ca nivelurile amplificate ale EGC s-au consolidat in mod semnificativ, contribuind la mineralizarea osoasa.

Totodata activitatea unui anumit tip de celule osteoclaste (celule care au rolul de a distruge osul) este blocata de concentratiile ridicate de EGC.

Dovedit stiintific, ceaiul verde contribuie la consolidarea si intarirea sanatatii oaselor protejandu-le totodata de factorii nocivi.

Articole asemănătoare

 • Limonada cu ceai verde si miere

  Daca mierea este indulcitorul recomandat pentru cei care vor o alternativa sanatoasa la deja banalul zahar, ceaiul verde este plin de anti-oxidanti, ajuta la mentinerea echilibrului imunitar si chiar in timp ne mentine mai tineri si in forma. Asa ca o combinatie intre dulceata mierii, gustul putin astringent al ceaiului verde si lamaia cu multa vitamina C nu poate fi decat castigatoare. O limonada sanatoasa si mai ales delicioasa, cu sau fara gheata.

 • Cocktail fara alcool cu mango si ceai verde

  Aduse impreuna in acelasi pahar inalt, cu putina gheata, sucul de mango si ceaiul verde fara zahar se completeaza si se scot in evidenta reciproc neasteptat de bine. O bautura fara alcool pentru zilele in care avem nevoie de putina energie. Sau pentru o mica petrecere in timpul zilei, la serviciu.

 • Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale

  Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.

 • Remedii naturale pentru tratarea celulitei

  Celulita reprezinta o substanta zgrunturoasa care apare pe diferite parti ale organismului, precum abdomen, solduri si coapse. Pe langa o serie de creme disponibile pe piata, exista si remedii naturale eficiente pentru tratarea celulitei.

 • Ceaiul verde si sucul de fructe ne scapa de bolile cardiace

  Ceaiul verde este recomandat de specialisti, fiind considerat foarte benefic pentru sanatate si totodata un bun tratament pentru dureri de cap si depresie, datorita proprietatilor sale antioxidante.