Ceaiurile de plante si contractiile uterine

frunze pentru ceai

ceai

Orice femeie se fereste de contractiile uterine in timpul sarcinii. Putine dintre acestea stiu ca respectivele contractii sunt produse de consumul, sub forma de ceai sau infuzie, a unor anumite plante.

Printre cele mai cunoscute plante care pot stimula o asemenea activitate se afla pelinul, ardeiul iute, anasonul dulce, inul sau vascul.

Printre plantele mai putin cunoscute care au acelasi efect, enumeram obligeana, carcelul, lemnul dulce, hydrastis, busuiocul cerbilor, floarea patimilor sau carmazul.

Pentru ca trebuie sa ascultam de cei care au studiat efectele acestor plante asupra organismului, este bine ca pe perioada sarcinii, gravidele sa se abtina de la consumul lor, indiferent sub forma in care prefera sa o faca.

Articole asemănătoare

 • Cojile de oua si plantele din gradina

  Aparent, intre cojile de oua si gradinarit nu exista nicio relatie apropiata. Totusi, dincolo de potentialul culinar al produselor de origine animala amintite, o serie de aspecte practice asteapta sa iasa la lumina.

 • Ceaiul de eucalipt si sanatatea

  Eucaliptul este un gen de plante din familia Myrtaceae care creste in Australia, Papua Noua Guinee, Indonezia si Filipine si care se prezinta sub forma unor arbori sau arbusti cu frunzele verzi pe tot parcursul anului.

 • Importanta rotatiei culturilor de plante

  Rotatia culturilor de plante este necesara pentru limitarea daunatorilor si pentru fertilizarea solului din gradina; pentru aceasta trebuie sa cunoastem familia din care face parte planta culturii actuale.

 • Cativa pasi catre gradina mult visata

  Multi dintre noi ne plimbam prin magazinele cu articole pentru gradinarit, seminte de plante si ghivece cu flori in cautarea unei idei sau unui impuls de moment care sa ne aduca in fata casei gradina mult visata.

 • Clivia Miniata, un superb crin de apartament

  Sub denumirea stiintifica de Clivia Miniata, crinul de apartament este una din cele mai frumoase plante ce aduce in locuinta o raza de caldura si soare chiar si in zilele ploioase si mohorate.