Ciorba de fasole verde

Ingrediente: morcov, patrunjel, o ceapa mijlocie, 1/2 kg fasole verde, un ardei, 1/2 kg rosii, frunze de patrunjel si telina, putin cimbru si sare. Preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute cu 2 linguri de untdelemn, apoi totul se stinge cu 1 1/2 l apa fierbinte.Cind clocoteste apa, se pun pastaile de fasole rupte in cite 2-3 bucati, ardeiul taiat in felii subtiri si 1/2 lingurita cu sare.Cind toate sint fierte , se adauga sucul de rosii, se lasa sa fiarba citeva clocote, se sareaza si se acreste, daca mai este nevoie.Pentru aroma, se adauga frunze de patrunjel, o frunza de telina taiate marunt si o mica ramura de cimbru.Se serveste ca atare sau dreasa cu 2 galbenusuri , batute bine cu 2 linguri de apa rece sau cu 100 ml smintina sau iaurt, batute bine cu un galbenus.

Articole asemănătoare

  • Fasole verde cu sos de lamaie

    O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.

  • Sufleu de fasole verde

    Un antreu interesant pentru ocazii festive sau pur si simplu pentru un pranz de duminica. Nu foarte diferit de alte retete de sufleu, dar cu un gust vegetal puternic si placut.

  • Salata de fasole verde

    O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.

  • Crema de fasole alba cu usturoi

    O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.

  • Reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc

    Incercati sa preparati reteta italiana de ciorba de cartofi albi cu mazare si busuioc, o ciorba numai buna pentru vremea rece.