Fasole verde cu sos de lamaie

Ingrediente:
 
un kilogram de fasole verde 
doua oua
doua linguri ulei
o legatura marar
o legatura patrunjel
doua bucati radacina patrunjel
o lamaie mare
doua linguri faina
 
Mod de preparare: fasolea verde se curata si se spala, la fel si radacinile de patrunjel. Se fierb impreuna in apa cu sare pana cand se inmoaie bine. Intr-o cratita puneti la incins uleiul, caliti putin faina pana cand isi schimba culoarea si stingeti cu putina zeama in care au fiert fasolea si radacinile de patrunjel. Adaugati deasupra sucul proaspat de lamaie (dar nu mai mult de doua linguri), fasolea fiarta, putina sare si piper dupa gust, continuand sa fierbeti cu capac toata compozitia pentru 15-20 de minute. Adaugati daca este nevoie putin din apa in care a fiert fasolea verde si adaugati galbenusurile bine batute, care vor lega si mai bine mancare si ii vor da un plus de aroma si consistenta. Cand este gata se serveste cu cele doua legaturi de verdeata tocate marunt presarate deasupra si, daca mai este nevoie, puteti adauga inca putina zeama de lamaie.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

  • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

    O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.

  • Peste alb cu sos de patrunjel

    Pestele alb are un continut bogat in proteine, dar scazut in grasimi si este nutritiv. Profitati de proprietatile acestuia, pregatind o reteta de peste alb cu sos de patrunjel.

  • Salata de tofu si conopida cu sos de arahide

    Pentru iubitorii de salate bogate in ingrediente nutritive, avem o reteta speciala si apetisanta: salata de tofu si conopida cu sos de arahide. Tofu de soia este un aliment cu un continut mare de proteine, iar conopida ofera un aport de vitamine si minerale organismului nostru.

  • Bucate cu specific indian. Chiftelute din carne de vita in sos de lamaie

    Bucatele cu specific indian se remarca prin savoarea mirodeniilor - sofran, ghimbir, coriandru, etc. si a parfumurilor diverse, avand origini antice. Reteta delicioasa propusa din bucataria indiana este cea de chiftelute din carne de vita in sos de lamaie.