Salata de tofu si conopida cu sos de arahide

 Pentru iubitorii de salate bogate in ingrediente nutritive, avem o reteta speciala si apetisanta: salata de tofu si conopida cu sos de arahide. Tofu  de soia este un aliment cu un continut mare de proteine, iar conopida ofera un aport de vitamine si minerale organismului nostru.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt cele de mai jos:

1/2 cana unt de arahide

3/4 cana de apa

2 lingurite de ulei de masline

1 cana de ceapa, tocata marunt

2 lingurite de sos de soia

1/2 lingurita de zahar

1/4 ardei iute, tocat marunt

4 cani de buchetele de conopida

450 g tofu, scurs bine

1 ardei gras verde

1 cana de ceapa, taiata pestisori fini

2 linguri de zeama de lamaie

sare

coriandru tocat, pentru decor


Modul de preparare:

Untul de arahide se amesteca bine impreuna cu apa, pana se formeaza o pasta.

Intr-o cratita medie se incalzeste uleiul de masline.

Apoi se adauga ceapa tocata.

Se lasa pe foc timp de 5 minute, pana cand capata o nuanta aurie.

Cand s-a calit, se adauga amestecul de unt de arahide cu apa.

Se pun si sosul de soia, zaharul si ardeiul iute.

Se lasa pe foc compozitia, pana da in clocot.

Se acopera cratita si se mai lasa pe foc pentru 3 minute.

In cazul in care sosul este prea gros, se mai adauga putina apa.

Se sareaza dupa gust.

Se tine vasul acoperit pana la momentul servirii.

Buchetelele de conopida se lasa la fiert in baie de aburi.

Se lasa timp de 6-10 minute, pana ce acestea devin moi.

Tofu se fierbe in baie de aburi, timp de 3-4 minute.

Pe un platou se aranjeaza buchetelele de conopida.

Se pune si tofu, taiat in cubulete.

Se mai adauga ardeiul gras si ceapa taiata pestisori fini.

Sosul de arahide se mai da o data in foc.

Se ia tigaia de pe foc si se pune zeama de lamaie.

Sosul rezultat se toarna peste legume.

Se decoreaza platoul cu fire proaspete de coriandru tocat.

Sursa foto

Articole asemănătoare