Salata de fasole verde

 
Ingrediente:
 
un kilogram de fasole verde
100 ml ulei
o legatura de tarhon
o legatura de patrunjel
doua linguri de otet
sase catei mari de usturoi
 
Mod de preparare: salata se curata, se spala, se rupe in bucati (daca pastaile sunt mari) si se fierbe in apa cu sare, pana cand se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca bine, si intre timp se prepara un sos din ulei, sare si piper dupa gust, una sau doua linguri de otet, usturoiul pisat sau tocat marunt si cele doua legaturi de verdeata taiate fin. Se serveste rece ca garnitura.

Articole asemănătoare

  • Recorduri Guiness din lumea plantelor

    Cea mai lunga pastaie de fasole verde: in 1996 o singura pastaie dintr-o gradina din Carolina de Nord (SUA) a fost masurata cu atentie. Rezultatul? 121,9 cm.

  • De ce este bine sa mancam fasole verde

    O excelenta sursa de vitamine, fasolea verde este plina de proteine, carbohidrati si vitamine, fie ca este vorba de vitamina A (ce mentine tineretea pielii si previne anumite boli cronice), K (regenereaza celulele si mentine sanatatea sistemului osos) sau C, dar este si o buna sursa de fier sau fibre, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv.

  • Fasole verde cu sos de lamaie

    O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.

  • Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde

    Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid

  • Mancare ardeleneasca de fasole verde

    O mancare delicioasa poate fi identificata inca de la inceputul prepararii sale, prin mirosul pe care aceasta il raspandeste. Mancarea ardeleneasca de fasole verde este propunerea noastra pentru o mancare delicioasa.