Cissus(C. Discolor)

Denumire stiintifica
Cissus(C. Discolor)

Denumire populara
Vita de apartament, Vita cangur, Vita regala

Specii si varietati
C. antarctica, C. discolor, C. rhombifolia (Rhoicissus rhomboidea).

Cissus discolor este considerata a fi cea mai frumoasa specie, avand tulpina cilindrica, prevazuta cu carcei si frunze simple, ascutite, dintate si gofrate. Au culoarea verde-oliv si sunt acoperite de o marbrura argintie, cu nervuri mediane rosii si bordura roz.

Ingrijire
In general, planta se dezvolta bine in locuri luminoase, fara soare direct, exceptie facand C. Discolor, care este, prin excelenta o planta de sera calda. Nevoia de apa depinde de caldura din camera - se uda putin in camerele reci. Suporta udatul neregulat, dar nu trebuie sa se lase ca pamantul sa devina uscat. Tolereaza bine fumul si gazele. Trasplantarea este necesara numai atunci cand radacinile ocupa cea mai mare parte a ghiveciului. Fertilizarea se face vara, de 2-3 ori, cu solutii minerale 0,2%.

Articole asemănătoare

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.

 • Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?

  Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur

 • Fructele cu continut bogat de vitamina C previn racelile

  Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.

 • Plante cataratoare - Cissus rhombifolia

  O planta cataratoare, potrivita pentru ghivece suspendate, Cissus rhombifolia este cultivata cu succes ca planta de apartament, decorand in mod reusit balcoane, terase si interioare.