Cocktail Alexander

Ingrediente:
 
inghetata de vanilie
50 ml coniac
25 ml lichior de cacao
nucsoara 
scortisoara
ciocolata neagra
 
Mod de preparare: intr-un pahar se pune o cupa de inghetata de vanilie peste care se pune putina nucsoara rasa, scortisoara rasa, iar la final fulgi de ciocolata neagra. Separat se amesteca in shaker coniacul si lichiorul, turnandu-le apoi peste inghetata cu mirodenii. Se lasa 5-10 minute pentru ca aromele sa se amestece si inghetata sa se topeasca, apoi se poate servi.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

 • Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute

  Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.

 • Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute

  La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.

 • Cocktail cu vermut extra sec si masline

  Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

 • Cocktail cu ananas, bere si rom

  Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

 • Cocktail Boulevardier

  O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.