Cocktail cu cidru de mere si coniac

Ingrediente:

50 ml cidru de mere
50 ml coniac
30 ml lichior de portocale
1-2 lingurita suc de lamaie
1 fasie coaja de lamaie pentru servire

Mod de preparare: se toarna cidrul, coniacul si lichiorul intr-un shaker plin pe jumatate cu gheata, adaugand si sucul proaspat de lamaie. Se agita bine, iar amestecul foarte rece se toarna intr-un pahar de cocktail si se serveste cu coaja de lamaie pentru decor si un plus de aroma.

Foto: commons.wikimedia.org

Articole asemănătoare

  • Cocktail de iarna cu whiskey si cidru de mere

    Gustul dulce si usor acidulat al cidrului de calitate se intalneste in acest cocktail ideal pentru zilele reci cu aroma de whiskey si mirodeniile din tinuturi indepartate. Se poate bea cald sau rece, dupa gust.

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.

  • Cidru cald de mere cu bourbon

    O reteta pentru un amestec de cidru de mere si bourbon, cu note exotice date de mirodenii, servit fierbinte in zilele reci. Poate fi pregatit si cu suc de mere, proaspat stors.

  • Cocktail cu scortisoara, cidru de mere si Cointreau

    Un amestec de gusturi si arome cu note dulci, delicioase, care incanta si relaxeaza.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?