Cocktail cu cidru de mere si coniac

Ingrediente:

50 ml cidru de mere
50 ml coniac
30 ml lichior de portocale
1-2 lingurita suc de lamaie
1 fasie coaja de lamaie pentru servire

Mod de preparare: se toarna cidrul, coniacul si lichiorul intr-un shaker plin pe jumatate cu gheata, adaugand si sucul proaspat de lamaie. Se agita bine, iar amestecul foarte rece se toarna intr-un pahar de cocktail si se serveste cu coaja de lamaie pentru decor si un plus de aroma.

Foto: commons.wikimedia.org

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom

    O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.

  • Cocktail de iarna cu cidru de mere si vodca

    O combinatie intre savoarea usor acida a unui cidru de mere de calitate si vodca, alaturi de note aromate de scortisoara si dulceata mierii sau a siropului de artar.

  • Cocktail de iarna cu whiskey si cidru de mere

    Gustul dulce si usor acidulat al cidrului de calitate se intalneste in acest cocktail ideal pentru zilele reci cu aroma de whiskey si mirodeniile din tinuturi indepartate. Se poate bea cald sau rece, dupa gust.

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.