Cocktail Aperol 1986

Ingrediente:
 
2 cl Aperol
2 cl cointreau
2 cl vermut sec
 
Mod de preparare: puneti in shaker cuburi de gheata (cam un sfert) si turnati pe rand Aperol, apoi toata cantitatea de cointreau si la final vermutul. Amestecati bine si turnati intr-un pahar de cocktail racit inainte, decorand la servire cu o capsuna (pentru impact vizual, dar si pentru un plus de aroma).  

Foto: wikipedia.org
 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vermut extra sec si masline

    Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail Boulevardier

    O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

  • Cocktail cu suc de portocale, whiskey si vermut

    Amestec de arome si gusturi intr-un cocktail pentru pasionati.