Cocktail Basilico

Ingrediente:
 
45 ml vodka
15 ml lichior de piersici
10 ml lichior de mar
10 ml sirop de zahar
10 ml suc de lime
o capsuna
5 frunze de busuioc
 
Mod de preparare: daca nu aveti sirop (recomandat din trestie de zahar) este usor de preparat din zahar si apa calda in parti egale, amestecand pana este gata. Taiati capsuna in bucatele mici si amestecati-o cu frunzele de busuioc si siropul de zahar, zdrobind totul cat mai bine, pastrand insa o aparenta cat mai rustica, grosiera. Amestecati compozitia in shaker cu cele doua lichioruri, adaugati vodka si gheata pisata, mixand totul cat mai bine. Se serveste rece, decorand buza paharului cu o felie subtire de lime.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vermut extra sec si masline

    Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail Boulevardier

    O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

  • Cocktail cu suc de portocale, whiskey si vermut

    Amestec de arome si gusturi intr-un cocktail pentru pasionati.