Cocktail Metropolitan

\"\"Ingrediente:
 
75 ml vermut
5 ml biter
10 ml sirop de zahar
40 ml coniac
 
Mod de pregatire: siropul de zahar se prepara din zahar brun (de preferinta) si apa calduta, amestecand bine si respectand proportia clasica de o parte de zahar la cinci de apa. Se amesteca apoi cu biterul, vermutul si abia la final cu coniacul, lasand sa stea putin la rece (15 - 20 de minute) pana cand tonurile si aromele au putina vreme sa se armonizeze. Se serveste cu pai si cuburi de gheata intr-un pahar inalt, si pentru un contrast vizual interesant cu o felie de portocala cu coaja sau o cireasa confiata.

Foto: thespruce.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail Aperol 1986

    Un cocktail clasic, cu personalitate si un gust complex si greu de uitat.

  • Cocktail Brooklyn

    Un cocktail dulce, cu personalitate.

  • Bauturi racoritoare. Cocktail cu inghetata de vanilie si alune

    O bautura racoritoare este binevenita intr-o zi calduroasa de vara. Noi va propunem sa preparati un cocktail cu inghetata de vanilie si alune. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente pentru preparare:

  • Cocktail cu cafea

    Un cocktail cu cafea savuros nu trebuie sa lipseasca de pe masa in serile speciale in care stati cu prietenii de vorba.

  • Cocktail-uri de toamna

    Vara este cea mai reprezentativa pentru bogatia de culori si arome a cocktail-urilor. Iarna se pune accent pe bauturile calde si fierbinti.