Cocktail Metropolitan

Ingrediente:
 
75 ml vermut
5 ml biter
10 ml sirop de zahar
40 ml coniac
 
Mod de pregatire: siropul de zahar se prepara din zahar brun (de preferinta) si apa calduta, amestecand bine si respectand proportia clasica de o parte de zahar la cinci de apa. Se amesteca apoi cu biterul, vermutul si abia la final cu coniacul, lasand sa stea putin la rece (15 - 20 de minute) pana cand tonurile si aromele au putina vreme sa se armonizeze. Se serveste cu pai si cuburi de gheata intr-un pahar inalt, si pentru un contrast vizual interesant cu o felie de portocala cu coaja sau o cireasa confiata.

Foto: thespruce.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute

    Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.

  • Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute

    La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.

  • Cocktail cu vermut extra sec si masline

    Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail Boulevardier

    O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.