Cocktail Saratoga

Ingrediente:
 
40 ml coniac
80 ml vermut alb sau rosu, dupa gust
40 ml whisky
10 ml biter
felii de lamaie pentru decor
 
Mod de preparare
: coniacul se amesteca pe rand cu toata cantitatea de whisky si apoi de vermut, adaugandu-se doar la final biterul. Se tine la rece pentru 30-60 de minute si apoi se serveste cu o jumatate de felie de lamaie in fiecare pahar si doua cuburi de gheata. Este un cocktail tare, cu personalitate.

Foto: freeimages.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vermut extra sec si masline

    Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail Boulevardier

    O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

  • Cocktail cu suc de portocale, whiskey si vermut

    Amestec de arome si gusturi intr-un cocktail pentru pasionati.