Cocktail Sazerac

Ingrediente:
 
50 ml bourbon sau whiskey de secara
o jumatate de lingurita de absint 
o jumatate de lingurita bitter
coaja de lamaie
sirop de zahar proaspat preparat sau in locul sau un cub de zahar
gheata
 
Mod de preparare: pentru montare se foloseste un pahar clasic pentru whiskey, in care se pun cuburi de gheata pana peste jumatate sau chiar trei sferturi. Se recomanda siropul de zahar sau topiti cu rabdare cubul de gheata in alt pahar, peste adaugandu-se bitterul si apoi toata cantitatea de whiskey sau bourbon. Cum primul pahar s-a racit deja puteti arunca gheata si turna absintul, peste care rasturnati toata compozitia din cel de al doilea recipient. Ornati cu o spirala sau o semiluna din coaja de lamaie. 

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute

    Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.

  • Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute

    La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.

  • Cocktail cu vermut extra sec si masline

    Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail Boulevardier

    O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.