Cocktail Sazerac

Ingrediente:
 
50 ml bourbon sau whiskey de secara
o jumatate de lingurita de absint 
o jumatate de lingurita bitter
coaja de lamaie
sirop de zahar proaspat preparat sau in locul sau un cub de zahar
gheata
 
Mod de preparare: pentru montare se foloseste un pahar clasic pentru whiskey, in care se pun cuburi de gheata pana peste jumatate sau chiar trei sferturi. Se recomanda siropul de zahar sau topiti cu rabdare cubul de gheata in alt pahar, peste adaugandu-se bitterul si apoi toata cantitatea de whiskey sau bourbon. Cum primul pahar s-a racit deja puteti arunca gheata si turna absintul, peste care rasturnati toata compozitia din cel de al doilea recipient. Ornati cu o spirala sau o semiluna din coaja de lamaie. 

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vermut extra sec si masline

    Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail Boulevardier

    O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.

  • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

    Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

  • Cocktail cu suc de portocale, whiskey si vermut

    Amestec de arome si gusturi intr-un cocktail pentru pasionati.