Cocktail Wasabi

 

cocktailuri

 

 Un amestec destul de incendiar. In  privinta hreanului japonez, unul dintre ingrediente, acesta poate fi gasit sub forma de pasta sau praf. Totul este sa gasiti un produs original.

 

 

- 150 ml suc de rosii

 

- 25 ml votca

 

- 1 lingurita pasta sau praf de wasabi ( hrean japonez)

 

- cateva picaturi de suc de lamaie verde

 

- praf de piper negru macinat

 

- un varf de cutit de chili

 

- o frunza de telina

 

- gheata

 

Intr-un bol se amesteca bine sucul de rosii, votca, sucul de lamaie, piperul si chili. La final se adauga pasta de wasabi si se mai amesteca putin. Se toarna totul intr-un pahar cilindric, lung. Se mixeaza cu un mini-mixer pentru a obtine un strat de spuma la suprafata si se orneaza cu o frunza de telina si cateva cuburi de gheata.

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu vermut extra sec si masline

  Simplu, gata imediat, ar fi un cocktail banal daca aroma sarata a maslinei si cea dulceaga de vermut nu s-ar completa nesperat de bine.

 • Cocktail cu ananas, bere si rom

  Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

 • Cocktail Boulevardier

  O reteta clasica pentru un cocktail cu rafinament frantuzesc dar origini engleze, este o alternativa la Negroni in care se foloseste bourbon in loc de gin. La fel de bun este un whiskey clasic, iar proportiile mai pot varia in functie de gust.

 • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

  Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

 • Cocktail cu suc de portocale, whiskey si vermut

  Amestec de arome si gusturi intr-un cocktail pentru pasionati.