Cocktail cu ceai negru, menta si bourbon

Ingrediente:

4 cani ceai negru, tare, rece
½ cana zahar
2 cani apa plata, rece
1 cana bourbon
¼ cana frunze proaspete de menta
cuburi de gheata

Mod de preparare: amestecati bine zaharul in ceaiul negru, pus intr-o carafa de sticla. Cand s-a dizolvat se adauga si apa plata, cat mai rece, cateva cuburi de gheata, frunzele de menta tocate marunt si zdrobite bine pentru a-si elibera mai bine aroma. Se toarna si toata cantitatea de bourbon, se amesteca usor si se serveste cu sau fara gheata.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Bautura racoritoare cu ceai negru, rozmarin si lamaie

    Cu notele sale putin amarui si exotice, rozmarinul este o prezenta interesanta intr-o carafa cu ceai negru de calitate, alaturi de notele aromate ale lamailor.

  • Cocktail cu suc de mandarine si bourbon

    La prima vedere o reteta simpla, banala, acest amestec de suc de mandarine (proaspat sau din conserva) si bourbon surprinde prin notele aromate de busuioc. Si nu simplu, ci sub forma unui sirop dulce.

  • Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara

    O alternativa cu putin alcool (un rom sau un brandy de calitate, la fel de bine un whiskey) pentru o cana obisnuita cu ceai negru, fierbinte, a carui aroma este completata de notele exotice, incantatoare, de mirodenii.

  • Cocktail cu nectarina si gin

    In afara unei gustari sanatoase si a retetelor de prajituri nectarinele pot fi folosite si pentru un cocktail usor, cu gust de vara si note proaspete de menta si ghimbir.

  • Cocktail cu ceai negru, whiskey si suc de lamaie

    Un cocktail simplu de preparat si interesant daca vreti sa incercati o combinatie intre gustul de ceai negru clasic (sau cu arome) si cel simplu de whiskey.