Cocktail cu ceai negru sau verde si vodca

Ingrediente:

700 ml vodca
5-6 lingurite cu varf ceai verde sau negru de calitate, cu sau fara arome (dupa gust)
1/3 cana sirop simplu de apa si zahar

Mod de preparare: ceaiul se pune in vodca fie dupa ce aceasta este turnata intr-un bol de dimensiuni potrivite, fie folosind o palnie direct in sticla. Se amesteca sau se agita bine, dupa care se lasa cel putin 24 de ore intr-un loc intunecos si uscat, pana cand alcoolul incepe sa isi schimbe culoarea pe masura ce se elibereaza aromele ceaiului. Se toarna apoi in alta sticla prin sita care va retine ceaiul, se mai adauga sirop de apa si zahar daca este nevoie, apoi se poate servi simplu, cu gheata sau ca baza pentru alte bauturi.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare

  • Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

    Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.

  • Smoothie cu ceai negru, ananas si fructe de padure

    Un pahar de ceai negru rece, aromat si plin de savoare, alaturi de fructe exotice bine coapte, pentru o bautura de vara cu multe vitamine, racoritoare si dulce.

  • Ceai negru cu lapte si cacao

    Daca va place sa beti o cana de ceai negru fierbinte, dar si laptele cu cacao, aromat si dulce, nu trebuie sa lipseasca, puteti sa incercati o reteta in care sa va bucurati de amandoua. Pentru o aroma mai intensa este mai bine sa folositi ceai negru varsat in locul pliculetelor.

  • Smoothie cu ceai negru si fructe de padure

    O reteta buna pentru orice perioada a anului, revigoranta si cu gust dulce-acrisor, pentru care puteti folosi fructe proaspete sau congelate. Alegeti un ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.

  • Bautura racoritoare cu ceai negru, rozmarin si lamaie

    Cu notele sale putin amarui si exotice, rozmarinul este o prezenta interesanta intr-o carafa cu ceai negru de calitate, alaturi de notele aromate ale lamailor.