Cocktail cu ceai negru sau verde si vodca

Ingrediente:

700 ml vodca
5-6 lingurite cu varf ceai verde sau negru de calitate, cu sau fara arome (dupa gust)
1/3 cana sirop simplu de apa si zahar

Mod de preparare: ceaiul se pune in vodca fie dupa ce aceasta este turnata intr-un bol de dimensiuni potrivite, fie folosind o palnie direct in sticla. Se amesteca sau se agita bine, dupa care se lasa cel putin 24 de ore intr-un loc intunecos si uscat, pana cand alcoolul incepe sa isi schimbe culoarea pe masura ce se elibereaza aromele ceaiului. Se toarna apoi in alta sticla prin sita care va retine ceaiul, se mai adauga sirop de apa si zahar daca este nevoie, apoi se poate servi simplu, cu gheata sau ca baza pentru alte bauturi.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare

  • Sangria cu ceai negru, vin alb si piersici

    O bautura usoara, cu note usor amare de la tanin si parfumul fructat de piersica.

  • Ceai cu suc de fructe

    O bautura usor de preparat, cu gust de fructe exotice si care ofera suficienta energie datorita ceaiului. Verde sau negru, alegeti marca preferata si infuzati-l mai mult pentru un ceai tare.

  • Cocktail cu ceai negru, whiskey si suc de lamaie

    Un cocktail simplu de preparat si interesant daca vreti sa incercati o combinatie intre gustul de ceai negru clasic (sau cu arome) si cel simplu de whiskey.

  • Cocktail cu gin si ceai negru

    De ce sa nu incercati o combinatie de gin si ceai negru in locul cocktailurilor de care poate v-ati plictisit. Si pentru un amestec foarte "britanic" ati putea alege un Beefeater (eventual) alaturi de Earl Grey, totul cu putin zahar si putina lamaie. Poate neconventional la prima vedere, dar poate fi o bautura la care veti reveni.

  • Smoothie cu ceai negru, fructe de padure si ananas

    Poate ca la prima vedere o combinatie intre gustul puternic de ceai negru si cel dulce-acrisor al fructelor nu pare tocmai inspirata. Dar adaugand notele exotice de banana si ananas veti gusta un smoothie care va incarca imediat cu energie, dar are si o aroma aparte.