Cocktail cu ceai negru sau verde si vodca

Ingrediente:

700 ml vodca
5-6 lingurite cu varf ceai verde sau negru de calitate, cu sau fara arome (dupa gust)
1/3 cana sirop simplu de apa si zahar

Mod de preparare: ceaiul se pune in vodca fie dupa ce aceasta este turnata intr-un bol de dimensiuni potrivite, fie folosind o palnie direct in sticla. Se amesteca sau se agita bine, dupa care se lasa cel putin 24 de ore intr-un loc intunecos si uscat, pana cand alcoolul incepe sa isi schimbe culoarea pe masura ce se elibereaza aromele ceaiului. Se toarna apoi in alta sticla prin sita care va retine ceaiul, se mai adauga sirop de apa si zahar daca este nevoie, apoi se poate servi simplu, cu gheata sau ca baza pentru alte bauturi.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu ceai, rom si bourbon

    Folositi ceaiul cu aroma de fructe preferat, un rom brun sau alb si un bourbon simplu, cu note lemnoase si intense.

  • Cocktail cu ceai negru, menta si bourbon

    Notele proaspete si racoritoare de menta se intalnesc in aceasta reteta cu gustul intens al ceaiului negru si cel usor de recunoscut al unui bourbon de calitate.

  • Bautura racoritoare cu ceai negru, rozmarin si lamaie

    Cu notele sale putin amarui si exotice, rozmarinul este o prezenta interesanta intr-o carafa cu ceai negru de calitate, alaturi de notele aromate ale lamailor.

  • Tartine cu castraveti si unt

    O reteta traditionala pentru societatea victoriana si nu numai, insotind un ceai de calitate sau deschizand o cina alaturi de prieteni, este o gustare pe cat de simpla pe atat de atragatoare.

  • Cocktail de iarna cu ceai negru si scortisoara

    O alternativa cu putin alcool (un rom sau un brandy de calitate, la fel de bine un whiskey) pentru o cana obisnuita cu ceai negru, fierbinte, a carui aroma este completata de notele exotice, incantatoare, de mirodenii.