Cocktail cu rom si cuisoare

Ingrediente:

100 ml rom
2 lingurite zahar brun
3-4 cuisoare intregi
nucsoara macinata
1 baton scortisoara
apa fierbinte

Mod de preparare: romul se pune intr-o cana, se adauga zaharul, cuisoarele, putina nucsoara si scortisoara, amestecand usor. Se completeaza cu apa fierbinte, lasand zaharul sa se dizolve. Se bea fierbinte (sau se mai poate lasa sa se raceasca), cu putina nucsoara sau scortisoara macinata deasupra, pentru un plus de aroma.

Foto: pdpics.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu rom si coniac

    Un mix de arome cu mirodenii si putin suc de lamaie, este un cocktail care se serveste fierbinte, eventual intr-o cana cu motive de Craciun, pentru o seara placuta alaturi de prieteni.

  • Cocktail cu ananas, bere si rom

    Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

  • Cocktail cu grepfrut si bere

    Un cocktail cu gust proaspat, fructat, cu note de citrice, dar si cu astringenta usor amaruie de bere si aroma de prosecco, pentru acele zile calduroase de vara.

  • Cocktail cu rom brun si bere de ghimbir

    O combinatie inedita intre aromele exotice de rom si cele fresh, usor picante ale ghimbirului, este un cocktail relativ usor dar cu note interesante si proaspete.

  • Cocktail cu rom, limeta si suc de merisoare

    Un cocktail cu doua feluri de rom cu note exotice si gustul sucului de portocale, limeta si merisoare pentru o combinatie perfecta pentru cei care vor o bautura aparte.