Cocktail cu tequila si cafea

Ingrediente:
 
30 ml lichior de cafea
2 lingurite zahar brun
30 ml tequila
50 ml cafea fierbinte, tare
frisca
(optional) cacao cernuta
 
Mod de preparare: cafeaua fierbinte se toarna intr-un pahar cu pereti grosi, se adauga zaharul si se amesteca bine, pana cand acesta este complet dizolvat. Se adauga pe rand tequila si lichiorul de cafea, completand pana la buza paharul cu frisca. Pentru un plus de gust se decoreaza deasupra cu putina pudra de cacao.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu ananas, bere si rom

  Dincolo de gustul dulce si inflexiunile exotice ale fructelor si romului, aceasta este o reteta de cocktail cu arome rafinate si cu multa culoare in pahar.

 • Cocktail cu vodca si lichior de cafea

  Dulce, cremos, cu gust puternic de cacao si cafea, este un cocktail excelent daca se folosesc ingrediente de cea mai buna calitate.

 • Cocktail cu grepfrut si bere

  Un cocktail cu gust proaspat, fructat, cu note de citrice, dar si cu astringenta usor amaruie de bere si aroma de prosecco, pentru acele zile calduroase de vara.

 • Cocktail cu tequila si cafea

  Un cocktail care se bea fierbinte, cu gust puternic de cafea (alegeti marca preferata si pregatiti o cafea tare, fara zahar) si note dulci de vanilie.

 • Cocktail cu whiskey si vin rosu

  Un amestec puternic, cu personalitate (si multe grade alcoolice), dar care gustat cu moderatie va fi o surpriza. Doua gusturi aparent opuse reusesc sa se completeze inspirat, si in plus este usor de pregatit. Si de aceasta data rezultatul depinde enorm de calitatea marcilor alese.