Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata

Ingrediente: 
 
o cana de lapte
o jumatate de cana vin rosu 
50 g ciocolata neagra, rasa
20 g cacao
un varf de lingurita esenta de vanilie
sare
frisca
 
Mod de preparare: laptele se incalzeste intr-o craticioara, la foc mediu, pana cand este foarte fierbinte fara sa inceapa sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se adauga vinul la temperatura camerei, un praf de sare, ciocolata neagra si se amesteca usor, pe foc mic, pana cand compozitia este omogena si ciocolata s-a topit complet. Se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Se toarna intr-o cana sau un pahar inalt, cu pereti grosi, se adauga deasupra putina frisca si cacao cernuta pentru decor, si se poate servi.

Foto: pexels.com

Articole asemănătoare

  • Bautura calda cu vin rosu si ciocolata neagra

    Servita calda, este o bautura pentru cei care iubesc vinul rosu si ciocolata neagra, dar nu s-au gandit niciodata ca aceste doua ingrediente se pot intalni in aceeasi reteta.

  • Cocktail cu vin rosu, scortisoara si gin

    O bautura cu gust complex, cu note diverse si arome dulci, buna pentru a face o seara alaturi de prieteni si mai placuta.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.

  • Cocktail cu vin rosu si tequila

    Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.

  • Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara

    Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.