Cocktail de creveti

Ingrediente pentru 4 portii:

Cocktail:
1 kg sparanghel alb
1 lingura de unt
200 g creveti curatati
1 papaya
Sare
Zahar

Sos:
150 g smantana
4 linguri ketschup
3 linguri seama de lamaie
2 linguri suc de portocale
2 linguri coniac
1lingura si jumatate de hrean
3 linguri ulei
O legatura marar

Mod de preparare:
Se curata sparanghelul si se taie capetele lemnoase, apoi intreaga leguma in bucati de cate 4 cm. se pune la fiert in apa sarata in care se adauga si putin zahar si untul. Dupa 12 minute se scoate din oala si se lasa sa se raceasca. Se pun crevetii in apa fiarta in care a fost si sparanghelul, se dau o data in fiert dupa care se scurg cu ajutorul unei site. Se curata papaya de coaja si de samburi, iar apoi se taie pulpa fructului in bucatele subtiri.


Sosul
Se amesteca smantana, ketchup-ul, sucul de lamaie si de portocale si coniacul. Apoi se condimenteaza cu sare si se adauga hreanul. Se amesteca bine, iar in acest timp se toarna si uleiul. Se spala mararul, se scurge, se taie marunt, apoi se presara peste compozitie. 
Se amesteca bucatile de sparanghel, cu cele de papaia si cu crevetii si se aseaza in boluri de sticla. Deasupra se varsa sosul si se orneaza cu samburii de papaya si resturile de la marar.

Foto: vrouwonline.nl

Articole asemănătoare