Cocktail de vara cu vodca, frunze de busuioc si felii de capsuni

Ingrediente:
 
50 ml vodca (sau gin)
cuburi de gheata
cateva frunze proaspete de busuioc
doua-trei capsuni mari, foarte coapte, taiate felii subtiri
100 ml suc de lamaie
400 ml apa minerala sau sifon
zahar alb dupa gust 
 
Mod de preparare: din sucul de lamaie proaspat stors, apa minerala sau sifonul si zahar dupa gust preparati o limonada clasica, amestecand pana cand zaharul s-a topit complet. Se adauga vodca sau ginul, cateva cuburi de gheata, feliile de capsuni si abia la final, pentru decor si mai mult gust, frunzele de busuioc taiate marunt. Se lasa 10-15 minute, apoi se serveste. Pentru mai multa culoare si aroma puteti face un piure de capsuni din cateva fructe cat mai coapte pe care il adaugati in bautura. Chiar daca are destul de mult alcool datorita fructelor si sucului de lamaie gustul va fi placut, usor, reconfortant.

Foto: pexels.com

Articole asemănătoare