Cocktail fara alcool cu mango si ceai verde

Ingrediente:
 
patru parti suc de mango
doua parti ceai verde
doua frunze proaspete de menta
o felie de mango
 
Mod de preparare: respectati proportiile componentelor pentru ca si gustul sa ramana plin si echilibrat. Preparati ceaiul verde fara zahar sau indulcitor in functie de preferinte. Apoi il lasati sa se raceasca bine. Sucul proaspat de mango (sau din cutie) se pune intr-un pahar inalt, plin o treime cu cuburi de gheata. Se toarna deasupra ceaiul verde, se amesteca usor, incet, cu o lingurita cu coada lunga, apoi se pun cele doua frunze de menta (daca sunt prea mari una singura este suficienta) si se decoreaza si cu o felie subtire de mango. Se serveste dupa ce s-a racit putin. Poate fi transformat usor intr-o bautura alcoolica adaugand una sau doua parti de vodca.

Foto: fresh2door.ie

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu afine si ceai verde

    Plin de antioxidanti, cu gust placut dominat de notele de tanin si recomandat pentru a preveni diverse afectiuni si a da intregului organism un plus de energie, ceaiul verde este baza acestei bauturi. Adaugati vitaminele din afine si banana bine coapta, rezultatul fiind racoritor si delicios.

  • Smoothie cu zmeura si ceai verde

    O bautura cu antioxidanti, vitamine, gust placut de zmeura si care ofera organismului suficienta energie pentru a putea inlocui o cafea slaba, este un smoothie care poate fi si o gustare intre mese.

  • Bautura cu pepene galben, mango si ceai verde

    Buna pentru zilele calduroase, cu gust dulce, fructat si natural, o bautura care este o alternativa excelenta la cele din comert.

  • Cocktail fara alcool cu fructe tropicale

    O varianta interesanta, cu gust dulce si fructat, plina de arome tropicale, perfecta pentru o petrecere sau o alternativa la sucurile acidulate din magazine. Recomandata celor care iubesc fructele pline de savoare.

  • Cocktail fara alcool cu ananas si piper negru

    La prima vedere ar parea o combinatie racoritoare, cu gust exotic, intre dulceata sucul de ananas si aromele acid-acrisoare din lamaie. Dar nota personala este piperul negru, proaspat macinat, care ii completeaza perfect gustul final.