Codiaeum(C. Variegatum)

Denumire stiintifica
Codiaeum(C. Variegatum)

Denumire populara
Croton

Specii si varietati
C. variegatum, C. angustifolium, C. corniculatus (Varietati: aucubifolia, bravo, florida, golden king, gold moon, gold star, norma, secretaire chevalier, tricolor)

C. Variegatum - frunzele sunt eliptic alungite, cu marginea dreapta sau ondulata, divers colorate cu pete, puncte, striuri, rosii, galbene, oranj, roz sau violet. Varietatea pictum are frunzele inguste, liniare, cu pete mici, galbene.

Ingrijire
Este obligatorie pulverizarea plantei, de mai multe ori pe zi, in sezonul de vara. Fertilizarea se face de 2 ori pe luna, cu solutii minerale sau organice. Transplantarea se face primavara, o data la 2-3 ani, folosindu-se un pamant bogat in turba.

Articole asemănătoare

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.

 • Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?

  Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur

 • Fructele cu continut bogat de vitamina C previn racelile

  Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.

 • Calathea (C. Makoyana)

  C. Makoyana este considerata cea mai frumoasa specie a acestui gen. Poate atinge inaltimea de 40-50 cm. Frunzele sunt mari, sustinute de petioli rigizi, de culoare rosie, cu limbul ferm, oval sau lanceolat, usor asimetric. Culoarea frunzelor este verde deschis, cu nuanta argintie, fiind marcate, de-a lungul nervurilor secundare, de pete alungite, de marimi diferite, verde-oliv pe fata superiaora si purpurii pe reversul frunzelor.