Colocasia C. Esculenta

Denumire stiintifica
Colocasia C. Esculenta

Denumire populara
Colocasia

Specii si varietati
C. esculenta, C. Indica (Caladium giganteum)

Are tulpina groasa, carnoasa, cilindrica, fara ramificatii, prezentand la varf un manunchi de frunze uriase, lucioase, lung petiolate. Pe masura ce creste, planta se degarniseste de frunze. Ea este marcata din loc in loc de muguri mari, turtiti. Intreaga planta poate ajunge la o inaltime de 1-2 m. Florile sunt mici, galbene verzui, fara valoare decorativa.

Ingrijire
Transplantarea se face primavara, din vase din ce in ce mai mari, pe masura cresterii. Udatul se face frecvent, cu cantitati mari de apa, vara planta poate fi scoasa afara la soare direct, periodic frunzele se sterg de praf si se umezesc.

Articole asemănătoare

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.

 • Vitamina C - cat ne trebuie si cum o procuram?

  Vitamina C este cel mai cunoscut nutrient din lume, insa in ciuda acestui lucru vor ramane mereu lucruri interesante de aflat despre ea. Intalnita in literatura de specialitate sub denumirea formala de acid ascorbic, vitamina C a fost pentru intaia data separate si cercetata de biochimistul ungur

 • Fructele cu continut bogat de vitamina C previn racelile

  Consumul de fructe este recomandat si in sezonul rece, deoarece fructele pe care le avem la indemana iarna au un continut bogat de vitamina C si pot preveni racelile.

 • Calathea (C. Makoyana)

  C. Makoyana este considerata cea mai frumoasa specie a acestui gen. Poate atinge inaltimea de 40-50 cm. Frunzele sunt mari, sustinute de petioli rigizi, de culoare rosie, cu limbul ferm, oval sau lanceolat, usor asimetric. Culoarea frunzelor este verde deschis, cu nuanta argintie, fiind marcate, de-a lungul nervurilor secundare, de pete alungite, de marimi diferite, verde-oliv pe fata superiaora si purpurii pe reversul frunzelor.