Construiti-va un cadru special pentru seminte

 Un cadru special pentru seminte se construieste usor si nu este nici costisitor din punct de vedere material. In schimb, semintele stranse din gradina se vor mentine proaspete pe intreaga perioada a verii.

Cadrul pentru depozitarea semintelor se construieste pe pamant si este folosit pentru a oferi semintelor ajunse la maturitate un mediu protejat. De asemenea puteti depozita in acesta si plante sau legume radacinoase, pe intreg parcursul iernii.

Inainte de toate cautati locul potrivit pentru construirea cadrului care va va proteja semintele si plantele de inghet. Structura poate fi mobila sau fixa. Depinde cum decideti, insa trebuie sa tineti cont de asezare.

Potrivit Enciclopediei Rodale pentru Gradinaritul Organic cel mai indicat ar fi sa construiti adapostul semintelor cu fata catre sud, intr-un loc unde razele soarelui pot ajunge cu usurinta. De asemenea acest loc trebuie sa permita un drenaj adecvat si sa fie ferit de vanturile puternice.

Acelasi loc poate fi folosit vara pentru a creste legume. Spre exemplu rosiile, busuiocul sau salata se vor dezvolta foarte bine in cadrul prevazut cu un geam transparent prin care sa poata patrunde razele soarelui. Puteti chiar sa experimentati pentru a afla ce altfel de legume ati putea creste astfel si daca acestea sunt mai gustoase decat cele recoltate in mod traditional.

Dupa stabilirea locului puteti sa strangeti materialele de care aveti nevoie si sa va apucati de treaba. Aveti nevoie de cateva scanduri, preferabil de cedru, cuie, un geam si balamale. Puteti de asemenea folosi in loc de sticla orice alt material transparent care sa permita accesul razelor solare. Ar fi mult mai indicat deoarece astfel ati ocoli eventuale accidente neplacute.

Balamalele sunt utile pentru a avea usor acces la seminte pe timp de iarna si legume pe timp de vara.

Dupa ce ati asamblat cadrul, inalt de aproximativ 50 de centimetri, in interior puteti adauga pamant si compost. Dupa ce amestecati solul cu compostul puteti sa incepeti plantarea. Nu uitati insa ca in timp acesta isi pierde din proprietati si la unul sau doi ani, trebuie schimbat.

Trebuie sa mai aveti in vedere si monitorizarea temperaturii din cadrul care va fereste semintele de inghet. Temperatura ideala este de 23 de grade Celsius pentru plantele care cresc in anotimpul de vara, iar pentru cele de toamna si primavara temperatura cea mai potrivita este de 15 grade celsius.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit

    Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.

  • Solutii si remedii naturiste pentru un par sanatos

    Cu totii ne dorim sa avem un par bogat, des, sanatos, care sa isi pastreze cat mai mult timp culoarea si stralucirea, insa adesea poluarea, stresul, alimentatia si diversele afectiuni ale firului de par sau scalpului afecteaza aspectul si rezistenta podoabei capilare.

  • Capsunile Ostara, un deliciu de vara

    Varietate de capsuni cu productie foarte buna, fructe mari si cu gust intens, de un rosu aprins si forma conica, seminte mici, Ostara este una dintre cele mai bune alegeri in special pentru culturile mici, pentru o gradina de dimensiuni restranse sau pentru sera, fiind usor de crescut si in ghivece putin mai mari.

  • Desert special pentru Paste. Bezele cu inghetata de cafea

    Un desert special, pe care il puteti prepara de Sarbatoarea Pastelui sunt bezelele cu inghetata de cafea. Aveti nevoie de ingredientele de mai jos:

  • Desert de Craciun. Tort din piscoturi de sampanie cu migdale

    Un tort special pentru evenimente speciale, tortul din piscoturi de sampanie cu migdale constituie un desert care nu trebuie sa va lipseasca in ziua de Craciun.


Warning: fopen(cache/d6687829083d4c25e607626fb020628a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139