Desert de Craciun. Tort din piscoturi de sampanie cu migdale

 Un tort special pentru evenimente speciale, tortul din piscoturi de sampanie cu migdale constituie un desert care nu trebuie sa va lipseasca de pe masa plina cu bunatati din ziua de Craciun.


Ingrediente necesare:

300 g piscoturi

6 galbenusuri

1 pahar cu zahar vanilat

1/4 pahar mic cu esenta de cafea

200 g unt

100 g migdale

rom


Mod de preparare:

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul vanilat pana se obtine o crema.

Apoi se toarna cate putin din esenta de cafea.

Esenta de cafea se prepara din apa, 2 linguri de cafea si 1/2 baton de vanilie.

Separat, untul se freaca spuma.

Se freaca si ouale cu zaharul si cafeaua.

Apoi se adauga treptat.

Se amesteca totul foarte bine.

Migdalele se curata si se taie fin.

Dupa aceea se prajesc putin la cuptor.

Se pune un rand de piscoturi pe un platou.

Apoi se stropesc cu putin rom.

Se ung si cu un strat de crema.

Apoi se presara migdalele.

Si astfel se alterneaza pana se termina cu un strat de crema presarata cu migdale.

Sursa foto

Articole asemănătoare