Tort de mere cu migdale

 Un tort usor de preparat, potrivit ca desert la o intalnire cu prietenii, este tortul de mere cu migdale.


Ingredientele necesare:

120 g zahar pudra

240 g unt

360 g faina

2 oua

2 kg de mere

50 g migdale

putina scortisoara

putin zahar pentru mere


Se prepara astfel:

Untul se freaca impreuna cu zaharul pudra.

Apoi se pun ouale intregi tot aici.

Se adauga si faina.

Se formeaza astfel o coca.

Aceasta se intinde si se formeaza 5 foi.

Se coace fiecare foaie in parte.

Merele se spala si se curata de coaja.

Apoi se rad si se pun la calit.

Se adauga si putin zahar.

Se pune si un bob de unt.

Se presara si putina scortisoara.

Cu compozitia de mere obtinuta se umple fiecare foaie.

Rezulta astfel un tort de mere care se pune la copt.

Se lasa la foc potrivit.

Tortul de mere se orneaza deasupra cu migdale taiate in felii subtiri.

Se serveste cand s-a racit.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

    O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.

  • Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada

    In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.

  • Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale

    Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.