Cordyline

cordylineCordyline  
Planta ornamentala prin frunze.
Denumire stiintifica: Cordyline fruticosa
Familia: Agavaceae
Origine: Pacific
Dimensiuni: 1 - 2 m
Conditii: spatii luminoase, soare direct sau lumina indirecta; se uda moderat; trebuie sa i se asigure caldura tot timpul anului;
Inmultire: taierea varfului, taierea frunzelor

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Eleganta si decor de frunze in culori vibrante

  Cordyline terminalis este o tufa compacta de frunze late si groase, de forma lanceolata, ce are 20 - 40 cm lungime, cu striatii in diverse nuante rosiatice, aurii sau verde deschis, pe fond verde intens. Acest colorit aparte ii ofera un aspect incitant si atragator, facand-o sa fie foarte utilizata ca element de ornament, atat in diverse grupuri si aranjamente ale plantelor verzi, cat si ca piesa individuala de decor.

 • Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

  C. Australis: are tulpina supla, fara ramificatii laterale. Frunzele, dispuse in buchet, se afla intotdeuna in varful plantei si au o lungime de 60-70 cm si o latime de 3-5 cm. Sunt ascutite, frumos arcuite si au culoarea verde stralucitor.

 • Cateva procedee simple si eficace pentru asigurarea umiditatii atmosferice

  Florile si umiditatea atmosferica

 • Cum sa asigurati o luminozitate suficienta plantelor dumneavoastra

  Plantele au nevoie de lumina pentru a trai, deoarece aceasta conditioneaza asimilarea carbonului pe care ele il iau din atmosfera.

 • Monstera deliciosa

  Planta ornamentala prin frunze. Denumire populara: philodendron cu frunza rupta. Familie: Araceae. Monstera deliciosa sau philodendron cu frunza rupta, cum i se mai spune, trebuie asezata intr-un loc cu umbra partiala sau in care sa...