Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

Denumire stiintifica
Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

Denumire populara
Copacul/palmierul varza

Specii si varietati
C. australis (Cordiline indivisa, Dracaena australis), C. Terminalis (Cultivaruri: Liberation, Roi Albert, Red Edge, Firebrand)

C. Australis: are tulpina supla, fara ramificatii laterale. Frunzele, dispuse in buchet, se afla intotdeuna in varful plantei si au o lungime de 60-70 cm si o latime de 3-5 cm. Sunt ascutite, frumos arcuite si au culoarea verde stralucitor.

Ingrijire
Nu necesita ingrijiri speciale. Toate speciile necesita lumina din belsug, fara expunere la soare direct, vara se tine la umbra. Apa se administreaza regulat, in cantitati moderate. Fertilizarea se aplica de 1-2 ori pe luna, numai vara, cu solutii in concentratie de 0,2%.

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu multa vitamina C pentru un plus de energie

  Simplu, aromat, plin de vitamina C (si nu numai) este reteta pentru un smoothie usor de pregatit, gata imediat si excelent cand este pregatit din fructe bine coapte.

 • Aria Protejata Poda, Bulgaria

  Aria Protejata Poda se gaseste la cativa kilometri departare de Bourgas, pe drumul catre Sozopol. In ciuda dimensiunilor reduse, este una dintre cele mai apreciate atractii bulgare aflate pe litoralul Marii Negre si poate constitui oricand un popas pentru turistii romani.

 • (P) Grădini care merită vizitate dacă câștigați la loto

  Ce ați face dacă ați câștiga la loto? De multe ori răspunsul la această întrebare este standard: aș călători în jurul lumii. De aici încolo, însă, visele diferă. Unii dintre participanții la tragerile loteriilor din patru zări știu exact care ar fi itinerariul dacă ar intra în posesia unei sume imense de bani.

 • Portocalele, mai antioxidante decat suplimentele de vitamina C

  Intr-un studiu intocmit peste ocean, consumul de fructe si-a dovedit superioritatea fata de suplimentele de vitamina C in protectia organismului.

 • Flora, comoara de pret a Muntilor Bucegi

  In tot cuprinsul Bucegilor, din fundul vailor pana in varfurile cele mai semete, flora deosebit de bogata ofera privelisti incantatoare si reprezinta o trasatura caracteristica a masivului.