Cresterea trandafirilor intr-un climat rece

 Trandafirii raman cele mai frumoase si apreciate flori, atat pentru aspectul lor cat si pentru parfumul unic cu care pot alinta pana si cele mai sceptice persoane. Aceste plante pot creste in orice climat aproape similar. Cand vine vorba de iarna insa, trandafirul are nevoie de mai multa atentie.

Indiferent de zona, romantica floare trebuie sa se odihneasca iarna. Intr-un climat mai cald trebuie fortata ca pe intreaga perioada a iernii sa se mentina intr-o stare latenta pentru a-si recapata energia consumata in timpul sezonului de inflorire.

In zonele cu clima rece vor ajunge la starea de "hibernare" in mod natural, avand nevoie de protectie impotriva frigului si inghetului.

Nu exista un tratament specific pentru toti trandafirii. Zona in care locuiti este cea care impune conditiile de ingrijire toamna sau iarna.

Acolo unde iernile sunt foarte reci si exista perioade extinse de temperaturi situate la nivelul de inghet, trandafirii sunt vulnerabili si pot fi afectati. Ciclul de inghet si dezghet precum si vanturile nu sunt pe lista lucrurilor preferate ale acestor flori.

Acestia trebuiesc protejati de vanturile reci si uscate care ar putea deteriora tulpina.

Ca oricare alte lucruri vii plantele sunt alcatuite din celule care in timpul sezonului de crestere sunt emfatice, pretentioase.

Ca plante perene viguroase si rezistente aceste flori au propriul "antigel" care actioneaza imediat ce zilele dau semne de micsorare si aerul impreuna cu solul devin tot mai reci.

In acest context se poate usor observa cum tulpina isi schimba usor culoarea, fapt ce denota ca peretii celulelor sunt in curs de ingrosare si se pregatesc de venirea iernii. In aceasta perioada ar trebui sa incetati sa inlaturati florile uscate pentru a permite formarea semintelor.

Inainte de a actiona pentru protejarea trandafirilor, lasati-i sa ajunga in punctul latent ce va dura intreaga iarna. Acest lucru se intampla de regula in luna noiembrie, inainte de inghetarea solului.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Cum sa pastram fructele si legumele proaspete mai mult timp

  Merele se tin departe de caldura si umiditate sau lumina puternica (mai ales daca sunt bine coapte), ideal intr-un loc intunecat si racoros, sau pot fi puse in frigider unde rezista pana la trei, chiar patru saptamani. Dar la fel ca majoritatea fructelor si legumelor odata ce sunt tinute la rece isi vor modifica atat gustul cat si textura.

 • Penjing Landscape - arta peisajelor reproduse intr-un ghiveci

  In China, Penjing este o extensie a artei modelarii bonsailor iar numele sau se traduce ad litteram “peisaj intr-un ghiveci”.

 • Salata gustoasa cu legume si zarzavaturi din gradina dumneavoastra

  Cand vorbim de salata ne gandim si la cele preparate de fast-food-uri. Arata foarte bine, insa gustul parca lipseste. Chiar daca pare complicat, puteti sa cresteti si dumneavoastra salata acasa, intr-un colt al gradinii. Chiar si un balcon spatios ar putea fi folosit pentru cresterea salatei.

 • Cum ne influenteaza starea vremii sanatatea

  Cu totii am observat cum intr-un moment sau altul, indeosebi atunci cand vremea de afara este instabila, starea noastra de sanatate nu este una intr-o forma de zile mari.

 • Cresterea trandafirilor in mod organic

  Atunci cand un gradinar se hotaraste sa planteze in frumoasa sa gradina trandafiri, mereu se va gandi ca sunt niste flori frumoase, insa foarte sacaitoare din cauza modului de ingrijire si atentiei de care au nevoie.