Crinii Mero Star - mai multa culoare in gradina

Daca va plac crinii dar va doriti alte culori decat clasicul alb atunci va puteti orienta spre acest crin hibrid elegant, care iese in evidenta prin coloritul intens, in nuante pastelate, mai ales atunci cand ajunge la maturitate iar florile sunt mari, parand ca domina orice vaza sau buchet. Crinii Mero Star sunt folositi adesea pentru aranjamente florale, in special pentru ocazii speciale, pentru ca aspectul decorativ si culorile vii sunt cele mai bune motive pentru a-i alege. Sunt crini destul de rezistenti, relativ usor de crescut si intretinut, iar florile de dimensiuni apreciabile sunt roz cu visiniu si alb, si ca in multe alte cazuri si aici exista numeroase combinatii si variatii de tonuri si nuante, un motiv in plus pentru a cultiva acest soi. Si un bonus este parfumul puternic al crinilor Mero Star, dulce si intens, chiar mai usor de remarcat decat cel al crinilor clasici. 
 
Pentru a cultiva aceasta varietate de crini veti avea nevoie de o zona cu mult soare, un sol nisipos, si nu uitati sa udati florile doar seara. Se va evita ca floarea sa stea prea mult cu radacinile in apa si trebuie sa supravegheati crinii Mero Star dupa ce au crescut, indepartand partile care s-au uscat sau par bolnave, ajutand astfel planta sa reziste mai mult. Sunt flori care vor inflori an dupa an, perfecte atat pentru buchete cat si pentru a transforma radical gradina. Au o frumusete exotica, delicata, asa ca sunt foarte potriviti si pentru un cadou dedicat cuiva pasionat de crini sau in general de florile cu un aspect iesit din comun. Se planteaza toamna, din septembrie pana in luna noiembrie (daca temperaturile o permit) si nu uitati sa lasati intre flori macar 25 de cm distanta. 
 
Folositi pentru vazele in care tineti crinii Mero Star pe cat posibil apa cu un nivel mai scazut de clor, taiat tulpinile in unghi cu un cutit cat mai ascutit sau un cutter, si nu uitati sa le puneti imediat in apa. Este ideal sa le tineti intr-un loc aerisit (insa fara curenti) si nu direct in bataia soarelui daca vreti sa reziste mai mult.

Foto: bulbsdirect.co.nz

Articole asemănătoare

  • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

    Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

  • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

    Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

  • Petunii Red Star

    Sunt flori relativ usor de ingrijit, recomandate atat celor cu multa experienta in gradina, dar si celor care fac abia primii pasi in lumea acestui hobby, au nevoie de lumina solara si trebuie udate moderat, mai ales in prima perioada dupa plantare.

  • Crinul Oriental Rio Negro

    O varietate de crin foarte eleganta si impresionanta estestic, Rio Negro are petale mari, de un roz care poate ajunge pana la visiniu, cu margini albe fine, subtiri si un model din puncte inchise la culoare pe suprafata florii, si este o alegere buna mai ales pentru cei care nu au foarte multa experienta in gradina.

  • Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?

    Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?


Warning: fopen(cache/d99880c3a64908c892bbc6d8a5496904) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139