Crinii roz Belladonna

Daca va place frumusetea clasica a crinilor insa va doriti altceva decat clasicele flori albe sau galbene, cu parfumul lor dominator, de ce sa nu incercati o varianta exotica, originara din Africa de Sud, un soi care combina delicatetea cromatica si eleganta aspectului intr-un crin cu totul iesit din comun. Crinii Belladonna au flori mari de un roz intens cu parfum puternic. Sunt flori decorative, relativ usor de cultivat si intretinut, si dau incaperii sau gradinii prospetime si farmec. 
 
Sunt crini care pot sa ajunga la o inaltime de jumatate de metru, inflorescentele sunt mari, cu petale catifelate si parfumate, au nevoie de un sol cu drenaj cat mai bun, eventual cu nisip. Se uda doar seara iar in timpul zilei ar fi ideal pentru crinii Belladonna sa aiba mult soare si caldura. Rezistent si longeviv, infloreste tot timpul anului si dupa ce s-a prins va avea multe flori, ce rezista bine si dupa ce au fost taiate si puse in buchete. Efect decorativ puternic, extraordinare prin coloritul intens, sunt flori exotice perfecte atat pentru gradina sau ghivece cat si pentru decoratiuni. Daca va plac crinii Belladonna reprezinta una dintre cele mai interesante si originale optiuni.

Foto: easytogrowbulbs.com

 

Articole asemănătoare

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

 • Crinii Triumphator

  Varietate de crin cu flori mari (peste 20 de cm in diametru), bicolore (alb si roz spre vinisiun deschis), cu un parfum intens, dulce, puternic, Triumphator poate fi o alegere excelenta pentru gradini sau pentru un buchet elegant, de o rara frumusete.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.