Cum sa alegeti o planta sanatoasa

 La prima vedere, toate plantele din pepiniera arata luxuriante si grandioase; de obicei, acestea chiar sunt astfel.

Insa exista uneori momente cand este nevoie sa faceti unele verificari pentru a va asigura ca aduceti acasa plante sanatoase.

Iata cativa pasi care va vor ajuta in alegerea potrivita a unei plante sanatoase. Aceste idei nu va vor lua mai mult de 15 minute, dupa ce ati selectionat plantele pe care vi le doriti in spatiul dumneavoastra.

In primul rand, ceea ce trebuie sa tineti cont este calitatea pepinierei. Trebuie sa aveti o imagine de ansamblu in ceea ce priveste departamentul de plante.

Priviti daca majoritatea plantelor par a fi sanatoase si bine ingrijite. Apoi acordati atentie frunzisului, evaluand starea de sanatate a plantelor. Observati daca frunzele sunt verzi, stralucitoare si din abundenta.

Verificati, de asemenea, daca aceste plante au tendinta sa se ofileasca sau sa se ingalbeneasca, intrucat unele nu mai pot fi recuperate in aceste situatii.

Luati in calcul si forma acestora, daca este compacta si plina sau cu mai multe tulpini. De multe ori, nu este prea bine sa optati pentru o planta prea inalta; deoarece o cauza pentru care aceasta a crescut in acest fel ar putea insemna ca planta respectiva s-a strecurat pentru a intalni lumina, devenind subtire si alungita (un semn de slabiciune).

In ceea ce priveste insectele si boala, inspectati indeaproape pe frunze si pe sol semnele care pot divulga prezenta unor astfel de daunatori: zone innegrite, gauri, pete, zone siropoase, vascozitati si distorsiuni.

Luati in considerare si examinati baza radacinii si tulpina; in cazul in care planta are o tulpina groasa, asigurati-va ca nu prezinta fisuri sau cicatrici.

Buruienile constituie un alt element de care trebuie sa tinem seama. Partea de pamant in forma de minge din jurul radacinii plantei trebuie sa se simta solida. In situatia in care aceasta pare rupta, este posibil sa fie uscate si planta in sine sa aiba de suferit.

Referitor la boboci si flori, replantarea este mult mai benefica atunci cand plantele au boboci, decat in momentul in care sunt inflorite.

Acordati atentie mai ales plantelor de apartament, intrucat orice daunatori introdusi intr-o zona limitata se vor raspandi rapid.

Dupa ce ati incheiat cu toate aceste demersuri, puteti sa decideti cumpararea plantelor, urmand sa va bucurati ulterior de dezvoltarea acestora.

Articole asemănătoare

  • O gradina de legume de invidiat

    Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.

  • Vitamina D. Ce afectiuni te ajuta vitamina soarelui sa eviti?

    Sa consideram ca esti una dintre persoanele care se straduiesc sa duca o viata sanatoasa respectand mesele, consumand 2 litri de apa pe zi, si care apeleaza la suplimente alimentare.

  • Bumbacul: este cu adevarat o textura sanatoasa?

    Bumbacul reprezinta una dintre cele mai indragite fibre textile din intreaga lume. Stim insa cum este recoltata aceasta planta? Ce eticheta ar trebui sa aibe ambalajul pentru a fi siguri de calitatea produsului?

  • Cum sa ducem o viata sanatoasa?

    Un vechi si intelept proverb in limba latina suna astfel: "Mens sana in corpore sano". Fiecare om tinde sa duca o viata buna

  • Ingrijirea in timpul iernii

    Daca dorim sa avem o pielea sanatoasa indiferent de sezon, atunci trebuie sa-I oferim tot ce ii este necesar. Iarna este indicat sa alegem creme si lotiuni de corp


Warning: fopen(cache/a8ce45400fd5b84ca65990097b8b9a96) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139