Curatenia de Primavara - din nou in Gradinile Botanice din Bucuresti si Cluj

Gradina Botanica Bucuresti

 

Sambata, 29 martie 2008, va avea loc "Curatenia de primavara" in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a Universitatii din Bucuresti si in Gradina Botanica "Alexandru Borza" a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat de ONG Team Work si reuneste studenti din cele doua centre universitare pentru a da o noua infatisare, de primavara, gradinilor botanice din orasele lor. Evenimentul, organizat pentru prima oara in 2006, se afla la a treia editie in Bucuresti si la a doua in Cluj-Napoca, reunind in editiile anterioare peste 500 de studenti si elevi. n acest an 350 de voluntari din Bucuresti si 100 din Cluj sunt asteptati sa participe la eveniment. Actiunea de ecologizare se va desfasura intre orele 9.30 si 17.00 sub indrumarea personalului Gradinilor si a voluntarilor Team Work. Participarea se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se intre 19 si 26 martie 2008 pe www.teamwork.org.ro.

 

Evenimentul face parte, alaturi de "Gradina Copilului si a Parintelui" (iunie) si "Curatenia de Toamna" (octombrie), dintr-un proiect mai amplu, "Gradina Botanica - Gradina orasului meu". Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea in activitati care sa creeze sau sa intareasca legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale.

 

Proiectul a inceput in 2006 in Gradina Botanica din Bucuresti. Succesul de care s-a bucurat in randul participantilor a dus in 2007 la extinderea sa in Gradina Botanica din Cluj-Napoca, iar in iunie 2008 proiectul va incepe si in Gradina Botanica din Craiova.

 

Curatenia de Primavara 2008 beneficiaza de spijinul BRD Groupe Societe Generale - partener principal si Pepsi Americas - sponsor, precum si de sprijinul partenerilor media: apte Seri, Compact, NCN (Napoca Cable Network), Student FM, Studentie.ro, OnlineGallery.ro, Metropotam.ro, BizCampus.ro, GradinaMea.ro, Green-Report.ro.

 

Team Work este o organizatie nonguvernamentala ce are misiunea de a facilita acumularea de catre studenti, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. si propune promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin participare si munca in echipa.

 

Martie 2008

TeamWork

Articole asemănătoare

 • Chiftelute de post din piure de cartofi

  O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.

 • Zambilele, flori de primavara prin excelenta

  Zambilele sunt plante bulboase foarte apreciate din familia Liliaceae. Desi nu provin din Olanda, ci din Turcia, sunt numite uneori “bulbi olandezi”, pentru ca indata ce comerciantii le-au adus in Europa si-au gasit locul in gradinile familiilor foarte bogate din nordul continentului.

 • Ce oferim in dar de Paste?

  Dupa un an in care am trecut prin bune si rele, iata-ne din nou in pragul Invierii Domnului, cel mai mare prilej de bucurie al intregii crestinatati. Cum se intampla de fiecare data in Saptamana Patimilor, pregatirile

 • Alimentatie de primavara

  A iesit soarele din nori, am scos hainele de primavara si trebuie sa mai dam si cateva kilograme jos. Pielea trebuie sa fie radianta si tonusul sa fie in forma maxima

 • Buchete din flori de primavara

  Primavara este anotimpul minunat in care intreaga natura revine la viata. Auzim ciripitul vesel al pasarilor, simtim adierea blanda a vantului si ne putem bucura de farmecul florilor