Detoxifierea organismului, o necesitate

Odata cu venirea Primaverii cu totii depunem eforturi pentru ca Sfanta Sarbatoare a Pastilor sa ne gaseasca cu sufletele bune si cu casa curata. Desi curatenia de primavara este foarte populara, putini dintre noi acorda importanta si purificarii organismului.

 

Cu toate ca eliminarea substantelor toxice se realizeaza in mod natural prin intermediul colonului, ficatului, rinichilor, plamanilor si al pielii, organismul  nu este capabil intotdeauna sa realizeze deplin detoxifierea, motiv pentru care pot lua nastere unele probleme de sanatate. Printre cele mai frecvente sunt: senzatia de balonare, tranzitul intestinal lent, constipatia, durerile de cap, starile depresive si cresterea in greutate.

 

Din acest motiv este obligatoriu ca macar o data la sase luni sa aruncam o privire atenta asupra alimentatiei noastre si sa luam masurile corespunzatoare pentru a evita neplacerile amintite.

 

De cele mai multe ori cand ne imbolnavim prima reactie este sa luam medicamente pentru a inlatura simptomele care ne coplesesc, uitand sau desconsiderand din pacate cauzele acestei stari.

 

Pentru a fi completa, detoxifierea trebuie sa se realizeze intotdeauna pe doua directii. Primul lucru care trebuie facut este sa suprimam din alimentatie produsele care sunt contaminate cu substante chimice nocive  care genereaza starile patologice (pesticide, E-uri, coloranti, aditivi alimentari, ierbicide ), iar al doilea este sa introducem in dieta alimentele sanatoase precum fructele, legumele cat mai proaspete sau cerealele.

 

Apa este unul dintre elementele de baza in procesul de detoxifiere, consumul a doi litri de apa pe zi fiind necesar pentru functionarea corespunzatoare a rinichilor.  

 

Este destul de dificila intocmirea unei liste care sa cuprinda ceea ce nu avem voie sa consumam cand ne purificam organismul, insa cele mai intalnite si daunatoare produse, lasandu-le la o parte pe cele chimice, pot fi considerate zaharul, sarea, nicotina, cofeina si alcoolul.

 

Pentru unele dintre ele dificultatea de a le inlatura din alimentatie provine din faptul ca produc dependenta. Nicotina si cofeina sunt renumite pentru "calitatea" lor  de a imbunatati starea fizica si psihica a consumatorilor pe termen scurt, devenind insa de neinlocuit dupa o consumare repetata.

 

Intr-o situatie mai speciala se gasesc lactatele care desi nu sunt incluse pe lista "neagra" produc deseori reactii alergice. Acelasi rezultat il poate avea asupra persoanelor sensibile consumul  de oua, soia, porumb si alune.

 

Aceasta nu presupune insa ca trebuie sa le si excludem din dieta, numai ca  ele vor fi consumate ponderat deoarece excesul are influente negative chiar si asupra celor care nu sunt alergici.

 

Considerand ca este bine ca orice schimbare benefica sa nu sufere amanarea nici macar cu o zi, ar fi extraordinar daca am incepe detoxifierea incepand cu masa urmatoare.

Articole asemănătoare

  • Tinctura si ceaiul de tintaura in medicina naturista

    Este una dintre plantele medicinale recomandate in principal pentru detoxifierea organismului, dar si pentru diverse tulburari stomacale, afectiunii ale pielii si intoxicatii diverse.

  • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

    Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

  • Detoxifierea organismului, o cerinta a timpurilor noastre

    Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor consumate la fiecare masa, inchipuiti-va organismul ca pe o masinarie a carei functionare depinde in buna masura de calitatea combustibilului.

  • Retete pentru zilele calduroase. Vinete la cuptor, umplute cu legume

    O reteta cu un gust bogat, care va va incanta simturile de indata ce o veti prepara este cea de vinete la cuptor, umplute cu legume. Vinetele sunt recomandate a se consuma in zilele caniculare, deoarece contin 93 % apa si ajuta la detoxifierea organismului.

  • Cum putem avea un somn odihnitor?

    Somnul este o componenta esentiala in mentinerea echilibrului fizic si psihic insa tot mai multi oameni il vad astazi ca un "lux", nu ca pe o necesitate.