Retete pentru zilele calduroase. Vinete la cuptor, umplute cu legume

 O reteta cu un gust bogat, care va va incanta simturile de indata ce o veti prepara este cea de vinete la cuptor, umplute cu legume.

Vinetele sunt recomandate a se consuma in zilele caniculare, deoarece contin 93 % apa si ajuta la detoxifierea organismului.

De asemenea, datorita aportului caloric scazut, acestea sunt incluse in curele de slabire.

 

Ingredientele necesare sunt:

6 vinete

2 cepe

2 morcovi

1 felie de telina

1 pastarnac

6 rosii

6 catei de usturoi

sare

zahar

1 pahar de ulei

2 legaturi de patrunjel proaspat

1 legatura de marar proaspat


Modul de preparare este urmatorul:

Vinetele se curata de coaja.

Apoi se taie in jumatati si li se scoate miezul.

Intr-o cratita se pune apa cu sare si se lasa sa fiarba.

Se adauga vinetele.

Se lasa pana ce apa incepe sa clocoteasca.

Apoi se scot si se scurg de apa.

Morcovii, telina si pastarnacul se dau pe razatoare.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Legumele de mai sus se pun intr-o tigaie cu ulei incins.

La acestea se mai adauga si miezul de la 3 vinete.

Se calesc putin la foc mic.

Apoi se adauga si putina apa.

Se mai pune si un praf de sare.

Se lasa sa fiarba pana ce devin moi si zeama scade.

Cu amestecul rezultat se umplu jumatatile de vinete.

Dupa aceea, acestea se pun intr-o tava unsa cu ulei.

Printre jumatatile de vinete asezate in tava, se pun si felii de rosii.

De asemenea, se presara si verdeata tocata marunt.

Apoi se stropeste totul cu putin ulei.

Se pun la cuptor si se lasa pana ce vinetele umplute devin rumene.

Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca.

Se servesc reci.

Sursa foto

Articole asemănătoare