Curmalele - gustoase si foarte hranitoare

 

 Curmalele, cu denumirea stiintifica Phoenix dactylifera, fac parte din familia Palmaceae. Acestea cresc in regiunile sub-tropicale si in zonele desertice din Africa de Nord, statele arabe, California si Australia.

Curmalele sunt unele dintre cele mai vechi fructe cultivate din lume.

Se speculeaza ca babilonienii le-au cultivat 8000 de ani, iar inregistrarile arata ca acestea au fost cultivate cu peste 5000 de ani in urma.

Curmalele au fost considerate drept "pomul vietii" si sunt extrem de hranitoare. Contin zahar natural, mai mult decat gasim in compozitia altor fructe.

Acestea contin si proteine, vitamina A si unele dintre vitaminele din complexul B.

Arabii si-au mentinut starea buna de sanatate si si-au echilibrat orice deficienta prin combinarea curmalelor cu alte alimente.

Aceste fructe contin o cantitate importanta de fibre alimentare si potasiu, precum si minerale valoroase.

Se pot consuma crude sau preparate.

In Africa de Nord sunt folosite in retetele pentru sosuri.

Articole asemănătoare

  • Ciresele pentru sanatate

    Nu sunt doar gustoase si atragatoare, dar si foarte sanatoase pentru toate varstele, pentru ca in cirese vom gasi vitamina C si K, betacaroten (mult mai mult decat in morcovi), sodiu, potasiu si magneziu, fibre, putine calorii, antioxidanti, si totul cu un gust delicios.

  • Fructarianismul - un stil alimentar controversat

    Fructele sunt intotdeauna binevenite in alimentatia zilnica, fiind gustoase si deosebit de hranitoare pentru organism. Dar cine s-ar fi gandit ca pot sta chiar la baza unui stil de viata?

  • Turta dulce cu marmelada si scortisoara

    Veti obtine un desert rapid si foarte bun nu numai pentru cei mici, daca veti prepara reteta de turta dulce cu marmelada si scortisoara.

  • Salata suedeza de castraveti cu smantana si marar

    Salatele reprezinta retete usor de preparat, cu un gust delicios si foarte hranitoare si sanatoase. Optati pentru salate cu legume si verdeata proaspete, pentru a va bucura de energie de-a lungul intregii zile, indiferent ca stati acasa ori sunteti la birou.

  • Pastrarea fructelor si legumelor proaspete

    Daca ati avut anul acesta o recolta bogata, ati strans din belsug legume si fructe frumos colorate, gustoase si sanatoase, cu siguranta va ganditi sa pastrati o parte pentru iarna.