Cynar - bitterul cu gust de anghinare

Daca aghinarele sunt folosite in arta culinara pentru prepararea unor specialitati foarte apreciate de gurmanzi (si nu numai) ideea de a le regasi intr-un pahar de bitter este cu siguranta originala. Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice. Un lichior italian dulce-amarui, lansat in 1952 si castigandu-si popularitatea treptat, in special datorita unei serii de reclame din anii 60, Cynar are o frumoasa culoare inchisa, aramie, un procent nu foarte mare de alcool (in jur de 16.5 la suta) si este recomandat ca digestiv, des intalnit in cocktailuri si din 1995 este produs de Campari. Bautura foarte apreciata de cei care prefera un bitter, Cynar poate fi o alegere daca vreti ceva inedit.

Foto: thedrinkshop.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu lapte de migdale si fructe

    O bautura proaspata, sanatoasa, cu gust de fructe si care ofera organismului un plus de energie, atat de necesara in fiecare zi.

  • Ceai cu suc de fructe

    O bautura usor de preparat, cu gust de fructe exotice si care ofera suficienta energie datorita ceaiului. Verde sau negru, alegeti marca preferata si infuzati-l mai mult pentru un ceai tare.

  • Terapii naturiste cu ceai de merisor

    Cu gust placut, fructat, usor acrisor, ceaiul de merisor se pregateste imediat, dintr-o lingurita cu varf la o cana cu apa clocotita, lasata 10-15 minute la infuzat.

  • Skal - sucul cu gust de lapte

    Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o combinatie intre gustul de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972

  • Placinta cu carne de pui si anghinare

    O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.