Cynar - bitterul cu gust de anghinare

Daca aghinarele sunt folosite in arta culinara pentru prepararea unor specialitati foarte apreciate de gurmanzi (si nu numai) ideea de a le regasi intr-un pahar de bitter este cu siguranta originala. Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice. Un lichior italian dulce-amarui, lansat in 1952 si castigandu-si popularitatea treptat, in special datorita unei serii de reclame din anii 60, Cynar are o frumoasa culoare inchisa, aramie, un procent nu foarte mare de alcool (in jur de 16.5 la suta) si este recomandat ca digestiv, des intalnit in cocktailuri si din 1995 este produs de Campari. Bautura foarte apreciata de cei care prefera un bitter, Cynar poate fi o alegere daca vreti ceva inedit.

Foto: thedrinkshop.com

Articole asemănătoare