Skal - sucul cu gust de lapte

Va place laptele? Dar bauturile acidulate? Cum ar fi ca intr-o zi de vara, cand temperatura a depasit limita suportabila, sa incercati o alta bautura, de aceasta data una cu gust de lapte? Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o astfel de combinatie intre gustul catifelat de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972 si fiind o "creatie" semnata de Southern Japan Dairy Cooperative. La prima vedere un gust mai putin obisnuit pentru un suc, Skal s-a bucurat de la bun inceput de nesperat succes, fiind prima varianta de gen pentru cei care iubesc laptele, iar cei care l-au gustat spun ca are un gust dulce de lapte, este acidulat exact cat trebuie si la final raman pe limba niste note de lamaie, usoare si placute. Sau mai simplu - un amestec de iaurt degresat si Sprite, dar foarte usor. Racoritoare si proaspata, este o bautura care probabil s-ar bucura de succes si in afara Japoniei, chiar daca nu putini vor fi cei care ar gasi-o prea bizara. 
 
Si cum Skal rezista de cateva decenii pe piata nu este o intamplare ca in afara de varianta originala au mai fost lansate cateva noi, in care laptele este in combinatie cu citricele, merele sau chiar pepenele pentru cei care vor un suc iesit din tipare.  

Foto: soranews24.com
 

Articole asemănătoare

  • Cynar - bitterul cu gust de anghinare

    Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.

  • Tocanita cu carne de vitel si legume

    O mancare romaneasca plina de gust, cu care ii veti incanta cu siguranta pe cei dragi, astfel incat va vor aduce numai cuvinte de lauda este tocanita cu carne de vitel si legume.

  • Snitele de soia cu sos de usturoi si rosii

    O reteta delicioasa nu trebuie sa contina neaparat si carne. De aceea, va prezentam o reteta usoara si cu un gust placut: snitele de soia cu sos de usturoi si rosii.

  • Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran

    O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.

  • Paste siciliene cu sos de carne si rosii

    Devenite si la noi un fel de mancare preferat, pastele sunt la mare cautare. Va propunem sa preparati reteta de paste siciliene cu sos de carne si rosii, pentru a va bucura de un gust placut.