Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran

Se pare ca oamenii incep sa renunte la mancarurile nesanatoase de tip fast-food si aleg mancarea gatita, gustoasa si cu un aport nutritiv atat de necesar organismului nostru.

O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.

Paella constituie o reteta din Valencia, bazata pe orez.


Ingrediente:

20 de creveti

cateva rondele de calamar

1 kg de scoici

2 rosii

2 ardei capia

putin ardei gras rosu

1 cana de orez

sofran

putin ulei de masline


Modul de preparare:

Apa cu sare se pune intr-o oala sa fiarba.

Se lasa sa dea in clocot.

Apoi se adauga crevetii.

Se lasa timp de 3 minute.

Apoi se scot.

Se mai pun si rondelele de calamar.

Acestea se lasa putin mai mult decat crevetii.

Apoi se scot din oala.

In continuare se pun scoicile.

Se lasa pana se desfac.

Se arunca scoicile care nu s-au desfacut.

Se lasa sa se raceasca.

Apoi se curata crevetii si scoicile.

Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul de masline.

Se lasa sa se incinga.

Dupa aceea se adauga in tigaie rosiile fara coaja si ardeii, ambele legume fiind taiate cubulete.

Se lasa sa se prajeasca, pana ce scade sucul care s-a lasat de la rosii.

Se adauga si orezul.

Se lasa 1 minut, apoi se pun 4 cani de apa (apa de la fierberea fructelor de mare, insa strecurata).

Cand este aproape gata orezul, se adauga sofranul, pentru un plus de culoare.

Dupa aceea se pun si fructele de mare.

Se mai lasa putin si se poate savura.

Sursa foto

Articole asemănătoare