Decorarea ghivecelor din gradina

GhiveciPuteti readuce la viata vechiul ghiveci din gradina, colorandu-l cu bucati de faianta colorata sau cu scoici.
Iata de ce avem nevoie: ghiveciul, bucati de faianta sau gresie colorate, adeziv de gresie, material de tencuiala, un ciocanel, un burete, o galeata cu apa. Aceste materiale sunt cu usurinta de gasit in orice santier de constructie sau amenajare al unei case.

Cum procedam:
1. Punem faianta pe o suprafata de lemn, cu partea lucioasa in jus si incepem sa lovim usor cu ciocanelul pentru ca aceasta sa se sparga in bucati mici.
2. Aplicam adezivul pe portiuni mici, astfel incat acesta sa nu se intareasca.
3. Aplicam bucatile de ceramica pe ghiveci si dupa ce treaba este terminata complet, lasam ghiveciul sa usuce peste noapte.
4. A doua zi preparam materialul de tencuiala, care trebuie sa aiba consistenta unei mamaligi inchegate. Umplem spatiile dintre bucatile de ceramica si apoi asteptati un sfert de ora. Dupa acest interval, incepem sa stergeti cu buretele suprafata ghiveciului cu buretele, pentru a realiza o suprafata uniforma a umpluturii si pentru a indeparta eventualele excrescente. Buretele se spala frecvent in galeata cu apa.

Articole asemănătoare

 • Craitele din soiul Fantastic

  Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.

 • Activitatile din gradina in luna noiembrie

  Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

 • Explozia de culori din GradinaMea

  Facand o alegere potrivita in ceea ce priveste plantele ornamentale, gardul viu, arborii si arbustii din gradina

 • Delicii de toamna. Marmelada din lamai si mere

  Un desert gustos si sanatos il puteti prepara chiar la dumneavoastra acasa, cu fructe proaspete din gradina. Va invitam sa va indulciti preparand marmelada din lamai si mere.

 • Lacul artificial din gradina

  Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea