Decoratiuni din legume

De fiecare data cand primim oaspeti la masa ne dorim ca totul sa fie cat mai bine pus la punct sau sa pregatim mici surprize cu ajutorul decoratiunilor pentru a-i surprinde pe acestia intr-un mod cat mai placut.  Totusi, ce fel de decoratiuni sa folosim? Ei bine, legumele de sezon sunt perfecte in vederea acestui lucru.

Ridichia alba – “cardul” de masa

Unde ne asezam? Unde ne este locul? Unde va sta bunicul? Oare cine va sta langa bunica?  Acest lucru il putem afla si stabili usor cu ajutorul cardurilor pentru masa. Dar ce ar fi sa gasim o ideea originala si in loc de aceste biletele sa asezam in farfuria fiecarui invitat o ridichie alba, bine spalata, cu frunze, pe care sa atasam o eticheta colorata cu numele fiecaruia?

Ridichile – decoratiuni pentru lumanari sau sfesnice

Ridichiile se potrivesc excelent drept decoratiuni de masa comestibile. In plus acestea dau o pata de culoare prin coaja lor de un rosu aprins. Pe o farfuriuta mica asezam o lumanare (“pastila”), iar in jurul acesteia asezam ridichile micute bine spalate. Lumanarea poate fi asezata direct pe farfurie sau intr-un paharel.

Fasolea verde – suport pentru tacamuri

Bineinteles ca putem aseza foarte bine tacamurile direct pe masa langa vesela, insa daca avem o alta posibilitate de ce sa nu o incercam? Original si creativ ar fi ca lama cutitului, varful furculitei sau capatul lingurii sa fie asezate pe pastaile verzi de fasole, care stau corespunzator insirate (cate 4-5 bucati).

Morcovii – aranjament pentru vaza cu flori?

Cine s-ar fi gandit ca morcovii sunt niste decoratiuni foarte originale pentru vazele cu flori? Pentru acest lucru avem nevoie de un pahar mai mare sau de o vaza transparenta, din sticla, de morcovi frumosi si de cativa trandafiri.

Se umple vaza/paharul pana la jumatate cu apa. Se spala bine morcovii, nu se curata, iar din frunze se taie putin, ca acestea sa nu fie prea lungi., apoi se aseaza in recipient cu radacina in sus si cu partea verde in jos. In final – daca dorim – putem adauga si cativa trandafiri, care sa fie in aceeasi nuanta cu legumele.


Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare