Delicii de toamna. Jeleu de gutui cu mere

 Odata cu venirea toamnei, ne bucuram si de roadele pe care aceasta ni le ofera. De exemplu, unele dintre fructele ravnite ale toamnei sunt gutuile.

Pentru a beneficia de parfumul lor deosebit, va recomandam sa preparati reteta de jeleu de gutui cu mere.


Va sunt necesare urmatoarele ingrediente:

1 kg gutui

2 l de apa

3-4 mere cretesti rosii

1,5 kg zahar la 1 l de zeama


Modul de preparare este acesta:

Gutuile potrivite pentru jeleu sunt cele mici, de culoare galbena, coapte si fara pete.

Dupa ce le-ati ales, se sterg de puf cu o carpa.

Dupa aceea se taie fiecare gutuie in patru bucati.

Fiecare bucata se mai taie iar in doua.

Nu se curata de coaja si nici de samburi.

Dupa ce le-ati taiat, se pun intr-un vas cu 2 l de apa.

Se pun si merele cretesti rosii, taiate in sferturi.

Se pun la fiert.

Se lasa timp de aproximativ o ora, la foc mic.

Compozitia rezultata se toarna intr-un tifon rar, peste un vas.

Se lasa la scurs timp de aproximativ 2 ore.

Apoi se mai lasa o ora sa devina lichidul limpede.

Se trece iar prin tifon des.

Zeama limpede se pune apoi la fiert, adaugand si zaharul.

Se lasa la foc mic pana ce zaharul s-a topit.

Apoi se da focul iute.

Se ia spuma din cand in cand.

Se fierbe pana in momentul in care se toarna o picatura in apa rece si aceasta ramane intreaga.

Cand este gata, se pune fierbinte in borcane invelite in carpe ude.

Sursa foto

Articole asemănătoare