Sufleu cu branza de vaci si mere

 Un desert apetisant pentru o zi placuta il puteti avea preparand reteta de sufleu cu branza de vaci si mere.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

6-8 mere

zeama si coaja rasa de la o lamaie

6 linguri de branza de vaci

3 oua

5 linguri de zahar

2 linguri de nuci macinate

1 lingura de gris

2 linguri de unt netopit

sirop de fructe

pesmet

12/ pliculet de praf de copt

 

Modul de preparare:

Merele se spala si se curata de coaja.

Se taie in patratele.

Se stropesc apoi cu zeama de lamaie, pentru a-si pastra culoarea.

Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile.

Se pune si zaharul peste.

Se presara si coaja rasa de lamaie.

Se mai pun nucile macinate, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Separat, albusurile se bat spuma.

Apoi se amesteca cu merele.

Compozitia aceasta se adauga peste cea de branza.

O tava se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet.

Compozitia rezultata se rastoarna in tava.

Untul ramas se taie in bucati mici si se pune deasupra.

Se coace la foc potrivit.

Cand este gata, se serveste fierbinte, ornat cu sirop de fructe parfumate.

Sursa foto

Articole asemănătoare