Cartofi cu umplutura de branza de vaci

Ingrediente:
 
doua kilograme de cartofi mari, sanatosi, fara pete sau parti stricate
250 g branza de vaci
doua oua
50 g branza de oaie
50 ml lapte proaspat
100 ml smantana
100 g cascaval
50 g unt
o legatura de marar
boia de ardei dulce sau iute, dupa gust
50 g paine alba
 
Mod de preparare: cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja in apa sarata. Se lasa pana cand sunt pe jumatate fierti, se scot, se curata de coaja si la mijloc se scobesc cu grija folosind o lingurita sau varful unui cutit. In alt vas pregatiti umplutura pentru cartofi din branza de vaci care se amesteca bine cu cea de oaie, mararul tocat, miezul scos din cartofi si cam jumatate din smantana. Se mai pune paine alba bine inmuiata in lapte, un ou intreg, sare, putin piper daca va place, boiaua dulce sau iute. Cand compozitia este omogena, fluida, se umplu pe rand cartofii scobiti, ci multa grija, ca sa nu se rupa. Se pun intr-o tava (sau doua, dupa dimensiuni) si deasupra fiecaruia se presara cascaval ras, bine mixat cu al doilea ou batut. Se baga in cuptorul deja incins si se tin 15-20 de minute, nu mai mult, pentru ca deja cartofii sunt pe jumatate fierti. Se servesc fierbinti, ca fel principal, turnandu-se deasupra smantana.

Foto: gradinamea.ro

Articole asemănătoare