Despre bulimie si anorexie

despre_bulimie_si_anemie_2Bulimia consta intr-o manifestare de pierdere a controlului in privinta comportamentului alimentar in timpul ingestiei de alimente si provocarea vomei dupa aceea.

Persoanele cu bulimie au o alimentatie haotica, urmata de vomismente autoinduse. Aceste persoane au o mare pofta de dulciuri, pe care le consuma pentru a umple golul existentei. Se gandesc tot timpul la problemele alimentare si pot avea simptome depresive ca : stima de sine scazuta, tristete, tulburari de somn, lipsa de spranta.

Pentru bulimia nervoasa criteriile de diagnostic sunt:
- episoade bulimice repetate, cel putin 2 astfel de episoade timp de cel putin 3 luni;
- pierderea controlului in timpul ingestiei alimentare;
- comportamente compensatorii repetate in vederea prevenirii cresterii in greutate;
- autoevaluarea afectata de forma corpului si de greutatea corporala.

Anorexia consta intr-o dorinta intensa de a fi slab mereu si astfel de a incerca neincetat pastrarea unei greutati corporale scazute. Persoanele care sufera de anorexie au o imagine deformata despre propriul corp, crezand ca sunt grase chiar si atunci cand au mult sub greutatea normala.

Criteriile de diagnostic pentru anemia nervoasa sunt :
- o greutate corporala mai mica cu 15% fata de greutatea normala;
- teama intensa de a se ingrasa;
-
distorsiuni ale imaginii propriului organism;
-
absenta a minimum 3 cicluri menstruale consecutive.

Preponderenta anorexiei la femei este intre 0,5% (in cazul unor criterii stricte de definire) si 3,7% (in cadrul unor criterii mai largi), iar in cazul bulimiei estimarile asupra preponderentei sunt intre 1,1 si 4,2%.

Articole asemănătoare

  • Ce nu stiati despre fructe si legume

    Fructul de kiwi este o sursa foarte buna de vitamina E si are in medie mai multa vitamina C decat o portocala, de regula optiunea numarul unu atunci cand avem nevoie de o cura pentru a preveni racelile de sezon.

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Remedii naturale necunoscute impotriva obezitatii - orzul si lucerna

    Din multitudinea de plante care se gasesc la noi in tara o pondere destul de mare o au plantele medicinale. Aproape orice buruiana folosita in contextul potrivit poate avea efecte benefice asupra organismului ducand la redobandirea sanatatii fizice si psihice.

  • Arome si parfumuri naturale

    Nu stiu cum sunteti voi dar eu, ca si tipologie, sunt un om profund senzorial. Sa ne intelegem, nu sunt dedata simturilor

  • Mituri frecvente despre cofeina si cafea

    Multe zvonuri circula pe seama bauturii cu care obisnuim sa ne incepem diminetile, de aceea este important sa deosebim mitul de realitate. Cafeaua, mai cu seama cofeina pe care aceasta o contine, este unul dintre cele mai raspandite droguri din lume.


Warning: fopen(cache/b26901a7c10328cf9798d59b3f233332) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139