Dovlecei cu smintina

Ingrediente: 1,5 kg dovlecei, 500 g sos de smintina, sare. Preparare: Dovleceii se curata de coaja, se spala, se caie rcndele sau cuburi si se fierb in putina apa cu sare. Cind au fiert se scurg de lichid si se adauga sosui de smintina, coritinuindu-se fierberea, inabusita, cca 5 - 10 minute. Se potrive?te gustui de sare, se serveste pe platou sau pe farfurie.

Articole asemănătoare

  • Salata de dovlecei cu sunca

    Consistenta, satioasa, poate fi o gustare buna pentru dupa-amiaza sau un prim fel la pranz.

  • Dovlecei cu seminte de pin si curry

    Cu note exotice si un gust interesant prin multitudinea notelor aromatice, este o reteta care va transforma altfel banalii dar versatilii dovlecei intr-o surpriza placuta.

  • Dovlecei cu lamaie

    Un aperitiv inedit, cu note mediteraneene, schimband radical gustul unei retete deja clasice.

  • Dovlecei a la grec

    Dovlecei cu arpagic, mazare si suc de lamaie pentru o reteta care cere putina atentie si rabdare, insa rezultatul va fi pe masura.

  • Tarta de dovlecei cu mazare

    O reteta delicioasa, de care familia dumneavoastra se va bucura de un gust bun incercand-o, este tarta de dovlecei cu mazare.