Dracena fragrans

DracenaPlanta ornamentala prin frunze.
Denumire stintifica: Dracaena fragrans
Familia: Agavaceae
Origine: Africa
Dimensiuni: 1 m
Conditii: lumina indirecta; se uda moderat

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • 17 plante recomandate pentru acasa si locul de munca

  Oamenii iubesc plantele din varii motive dar, in general, pe primul plan sunt mirosul, culoarea, forma si functia lor decorativa. Ultimele studii ne-au demonstrat, totusi, ca la baza prieteniei dintre om si natura exista relatii mult mai complexe decat s-a crezut.

 • Plantele decorative de interior si sanatatea

  Cercetari stiintifice asupra plantelor si substantelor toxice au demonstrat capacitatea unor plante de a micsora efectul toxic al unor substante prezente adesea in interiorul locuintelor si in mediile industriale. Studiul a fost facut in SUA de catre Asociatia ALCA - Associated Landscape Contractors of America.

 • Alegeti - ficus, dracena sau croton

  Un lucru de retinut este acela ca atunci cand cunoasteti locul de origine al unei plante pe care se intampla sa o detineti va este mai usor sa realizati ce fel de conditii necesita.

 • Dracaena fragrans (Aletris fragrans)

  Frunzele sunt asezate in varful unei tulpini viguroase, culoarea difera in functie de cultivaruri, putand fi galbele sau verzi. Caracteristicile generale ale acestora sunt urmatoarele: sunt late, stralucitoare, in pozitie dreapta sau recurbata.

 • Amplasati cu atentie plantele de interior

  Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.