Erorile innascute de metabolizare

Erorile innascute de metabolizare le mai puteti intalni si sub alte denumiri precum tulburari metabolice sau tulburari de enzimatica.

Defectele enzimatice care duc la erori innascute de metabolism sunt cauzate de anomalii genetice care apar chiar din momentul procesului de procreare.

Prin urmare nu exista nicio metoda de a evita aceste erori de metabolizare cu care un individ se naste.

Bolile cauzate de erorile innascute de metabolizare pot fi prevenite numai in unele situatii.

Atunci cand produsul lipsa poate fi furnizat de corp, permitandu-i acestuia sa functioneze la parametri normali.

Si in situatia in care un produs care s-ar putea construi din cauza erorii innascute ar putea fi eliminat din dieta, permitand organismului sa functioneze intr-un mod normal.

O alta metoda de a preintampina tulburarile metabolice este planificarea familiala.

Fiecare model de eroare innascuta de metabolism are un model propriu de efecte pe termen lung.

Efecte nedorite ale erorilor de metabolism

Parintii care au avut un copil cu o eroare innascuta de metabolizare sunt expusi riscului de a avea si alti copii afectati de aceeasi problema.

La una din 4 sarcini se asteapta ca un copil sa fie afectat, in cazul in care parintii prezinta riscuri la nivel genetic pentru aceasta afectiune.

Persoanele care au o eroare innascuta de metabolizare transmit copiilor o gena anormala care provoaca aceeasi afectiune.

Erorile innascute de metabolism cel mai des intalnite sunt cele ale grupurilor rasiale si etnice.

Articole asemănătoare

 • Plantele de interior: cele mai frecvente greseli privitoare la ingrijire

  In majoritatea cazurilor erorile de ingrijire pe care le comitem sau locurile nepotrivite sunt factorii care influenteaza sanatatea si buna dezvoltare a unei plante.

 • Natura, resursa miraculoasa de vitamine si minerale

  Cu totii stim ca este mult mai bine sa mancam fructe si legume decat sa luam cateva pilule ce contin vitamine si minerale. Ce ar trebui sa stim insa mai exact este aportul pe care il aduc fructele si legumele comparativ cu pilulele si bineinteles procesul de metabolizare.

 • Supraalimentatia, o problema tot mai grava

  Supraalimentatia este o forma de malnutritie in care nutrientii sunt suprafurnizati in raport cu necesarul organismului privind cresterea normala, dezvoltarea si metabolismul.

 • Afectiuni cauzate de lipsa de vitamine

  Vitaminele sunt substante organice care au rolul de a actiona in calitate de catalizatori in procesele metabolice ale organismului.

 • Sa slabim cu ceaiuri din plante

  Cu fiecare kilogram in plus pe care-l adaugam la greutatea noastra creste riscul dezvoltarii unor afectiuni grave de sanatate precum: boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli renale etc.